JUSS OG SAMFUNN

Fredag den 13. for Origo

Etter å ha investert flere titalls millioner kroner i Origo, vil ikke Telenor Media drive konseptet videre. Ansvarlig redaktør Cecilie Norland og resten av Origo-staben er dermed på jakt etter nye eiere.

Morten Øverbye
13. des. 1996 - 20:00

- Det vi hadde håpet på og arbeidet for, var å kunne drive Origo-konseptet videre som et selvstendig elektronisk forlagshus med Schibsted og Telenor som eiere, sier ansvarlig redaktør Cecilie Norland i Origo til digi:media.

Etter fredagens møte mellom Schibsted og Telenor ble det avgjort at nye Scandinavia Online (SOL) skal drive Origos nettkatalog Index videre. De øvrige publikasjonene i Origo-konseptet må enten drives videre med nye eiere, eller legges ned. Origo-staben står imidlertid fritt til å få inn nye eiere for videre drift av Origo, og de vil også få bistand fra Telenor for dette.

- Vi er selvsagt skuffet over at det prospektet vi hadde lagt fram ikke førte fram, og vi må nå få noen dager for å summe oss. Samtidig ser vi på dette som en fantastisk mulighet og den akter vi å benytte, sier Norland og forteller at de vil gå aktivt ut for å finne nye eiere så snart de har et nytt prospekt å legge på bordet.

Ifølge Norland er det imidlertid ingen av de 34 årsverkene i Origo som trenger å frykte for framtida.

- Ingen skal sies opp. Alle vil få tilbud om jobb i det nye Origo, i SOL eller hos Telenor.

Av de 34 årsverkene skal fire personer jobbe på markedssiden, syv personer jobber på den tekniske avdelingen mens resten er redaksjonelle arbeidere. De som idag jobber i Index-staben vil automatisk kunne bli med over til SOL, mens de resterende vil få tilbud om jobb i det nye Origo, hos SOL eller hos Telenor.

- Vi skal også få lønn og dekning av felleskostnader i en overgangsperiode. Hvor lang den perioden blir, vil bli forhandlet til neste uke.

Hun sier videre at hun har stor tro på Origo og at hun er interessert i å videreføre konseptet med nye eiere. Hvor stor markedsverdien av Origo er og om eventuell ny kapital vil gå til de ansatte eller om det vil gå inn i det nye selskapet som driftskapital, har hun ikke oversikten over.

- Først må vi få summet oss og få utarbeidet et nytt prospekt. Jeg har per idag ingen oppdatert verdivurdering, sier Norland som tror at Telenor Media kan ha investert et sted mellom tjue og tredve millioner kroner på Origo fram til idag.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.