BEDRIFTSTEKNOLOGI

Fredag: IT opp på roligere børs

Etter en urolig uke stabiliserte Oslo Børs totalindeks seg noe fredag, men for IT kom en ny kraftig opptur. Best gikk det med Computer Advances Group, som endte opp 21,85 prosent.

Eirik Flaa
31. okt. 1997 - 20:20

I hovedsak var det utenlandske og spesielt amerikanske faktorer som bestemte utviklingen på Oslo Børs på oktobers siste dag.. Starten på dagen var opp, etter positiv utvikling på de asiatiske børsene. Dårlige nyheter fra USA mot slutten av dagen sørget imidlertid til at indeksen endte ned fattige 1,32 punkter, eller 0,05 prosent.

IT-indeksen var også preget av de generelle trendene, men positive amerikanske BNP-tall som ble kjent i 14-tiden i dag dro indeksen kraftigere opp en totalindeksen for øvrig Totalt endte det derfor med en kraftig oppgang for IT-indeksen på 2,13 prosent. Indeksen endte på 1266,03 poeng hvilket indikerer en oppgang for oktober måned på 3,56 prosent. I samme periode har totalindeksen falt med 1,32 prosent.

Mye av indeksoppgangen fredag relateres til utviklingen i Computer Advances Group (CAG), som gikk opp med hele 21,85 prosent. Aksjen endte på 75 kroner, som likevel ikke er toppnotering. Så sent som på mandag endte CAG på 79 kroner, hvilket indikerer at aksjen har fått mye juling i de gjennom de siste dagers uroligheter.

Stor svingninger har det også vært i Minard, som la fram kvartalstallene sammen med sin fusjonspartner Logisoft onsdag. Minard endte som børstaper, ned 8,33 prosent til 7,80 kroner. Volumet var imidlertid svært lavt - bare 7000 Minard aksjer ble omsatt onsdag.

Svingninger har det også vært i PC-Systemer den siste tiden, men totalt sett har aksjen hatt en svært negativ utvikling siste måned. Dagens nedtur på 6,06 prosent førte aksjen ned på 15 kroner, som er ny bunn for året som helhet. Som vanlig i PC-Systemer var omsetningen svært lav. Bare 5400 aksjer ble omsatt fredag.

Generelt var omsetningen høy på Oslo Børs fredag, og totalt aksjer og grunnfondsbevis for 1,86 milliarder skiftet kroner eiere.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.