JUSS OG SAMFUNN

Freder ikke NRK.no

Kringkastingssjef, Einar Førde, sier at NRKs internettsatsing ikke fredes i arbeidet med å sy sammen innsparingspakken til selskapet. - Eksisterende satsing videreføres, men NRK vil skrinlegge nye planer som vi hadde tenkt oss, sier Førde. Han velger å utsette planene om å lage Norges største nettsted.

Frode Eriksen
20. nov. 2000 - 17:30

På styremøtet i dag ble NRKs økonomi drøftet, sett i lys av at selskapet må levere et budsjettforslag som trolig vedtas 18. desember. Det foreslås at så mange som 300 stillinger forsvinner, opg tilsammen skal statskanalen spare inn kostnader på 210 millioner kroner.

På en pressekonferanse mandag ettermiddag om NRKs økonomi, fortalte styreleder i NRK, Torger Reve, at han tror styret i løpet av neste måned klarer å legge fram et budsjett i balanse. Den balansen skal både inneholde de generelle innstrammingene på 150 millioner kroner, men på toppen av det kommer også 60 millioner kroner som er NRKs økte kostnader som konsekvens av statsbudsjettet.

- Vi skal forsøke å gjøre dette uten å tape den strategiske posisjonen NRK har, sier han.

Ifølge Einar Førde snakker man i NRK nå om både omstillinger med innsparinger i den eksisterende organisasjonen, men også mulighet for at deler av virksomhetene skilles helt eller delvis ut av NRK.

- Vi har nå et forslag som sannsynliggjør innsparinger over 210 millioner kroner i 2001, sier Førde, som heller ikke kan utelukke at noen av tiltakene vil berøre sendeflatene.

Han sier at NRKs primærstrategi om en bred sendeflate nå settes på prøve, og selv om den til nå har gitt god uttelling, ser NRK nå på hva en kan gjøre med det. Utvidelse av ettermiddagsflaten er utsatt, det knipes på NRK2, timesnyheter på NRK1 består, og NRK vil ha et eller annet morgentilbud. Dessuten vil den planlagte TV-satsingen i Samii Radio også skje, men Reve vil ikke antyde når - annet enn i løpet av 2001, kanskje september.

Førde er ikke redd for å ta upopulære avgjørelser. - Det interessante med NRK er at alle avgjørelser er upopulære, kanskje unntatt nedleggelsen av "Ditt livs sjanse" selv om programmet har høye seertall.

- Det finnes ingen oppskrift på å redusere sendeflaten som ikke vekker protester, sier Einar Førde.

På spørsmål om NRKs internettsatsing berøres, svarer Førde:

- Ja, desverre, slik det ser ut nå. Vi viderefører nåværende satsing, men skrinlegger noen nye planer som vi hadde tenkt oss. Den ambisiøse målsetningen om å bli Norges største nettsted må nok utsettes litt, innrømmer Førde.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.