Fredspipe hos NetCom og Telepluss

NetCom og Telepluss har bilagt striden og har nå valgt en samarbeidsform hvor Telepluss leier kapasitet i NetComs mobilnett.

NetCom og Telepluss har bilagt striden og har nå valgt en samarbeidsform hvor Telepluss leier kapasitet i NetComs mobilnett.

Telepluss blir dermed landets åttende leverandør av mobile tjenester og skal levere tjenester i markedet over NetComs nett. Dette er i tråd med den nye avtalen.

Ifølge Dagens Næringsliv skal selskapet også levere tjenester basert på wap, og regner med å ha 100.000 abonnenter før nyttår. Telepluss har allerede 60.000 kunder på sin kontantkort-tjeneste, sier nytilsatt Telepluss-sjef Arild Grønstad. Selskapet benytter seg i dag av callback i mobilnettene for å levere tjenester i mobilnettene. Denne måten å opprette mobiltrafikk på er sterkt kritisert av de to mobilnetteierne i Norge, Telenor og NetCom.

Telepluss vil med andre ord konkurrere med tilsvarende aktører som Sense, Site Communications, Tele 1 Europe, GTS og ElTele Øst, som har inngått tilsvarende avtaler med NetCom. Sense derimot fortsetter sin avtale med Telenor Mobil.

Informasjonsdirektør i NetCom, Per Bjørkum, sier til avisen at den endelige avtalen skal underskrives i nær framtid.

Telepluss valgte å snu etter at Grønstad kom til sjefsstolen i selskapet som er mest kjent for sine telesex-aktiviteter. Grønstad, som har bakgrunn fra Andersen Consulting, har kvittet seg med alt som heter lettkledde damer og fått inn nye eiere.

Avtalen betyr at NetCom trekker sin anke tilbake, samtidig som Telepluss ikke skal markedsføre sin tjeneste før til august, da call-back systemet skal være lagt ned.

Til toppen