Freepad snart i produksjon

Norske Screen Media er så å si ferdig med med sin trådløse Internett-terminal. Her er lanseringsplanene:

Norske Screen Media er så å si ferdig med med sin trådløse Internett-terminal. Her er lanseringsplanene:

I en bakgård på Bislett har norske Screen Media utviklet en trådløs, tastaturløs Internett-terminal som bruker Linux. I motsetning til svært mange andre ambisiøse IT-prosjekter rundt i verden og Norge, er selskapet ikke forsinket.

Screen Media lovet tidligere å starte produksjonen i oktober, og det holder de.
- Vi holder på å finpusse og optimalisere innstillinger i programvaren, forteller markedssjef Nicolai Dirdal til digi.no. Derfor vil vi i løpet av kort tid begynne å bestille maskiner fra fabrikken i Kina. Vi har allerede mottat ferdige, fungerende maskiner.

Lanseringen for vanlig salg vil ikke skje før mot slutten av året. Screen Media skal ikke selge maskinen selv, men arbeider med partnere som selge maskinen mot generelle kunder og nisjemarkeder til en subsidiert pris.

Les mer om Screen Media:


Ny, norsk trådløs sofa-PC vil koste mindre enn 5000 kroner
Intel lanserer enkel Internett-maskin
Norsk Internett-boks tar i bruk Opera

Dette er Freepad
Freepad er basert på en ny versjon av dagens trådløse telefonsystem - DECT. Freepad vil bli levert med en DECT-basestasjon og la deg surfe med telefon eller ISDN-linjen du kobler til basestasjonen rundt i hele huset eller hagen. Opp til åtte Freepader kan dele en stasjon. DECT DMAP kan gi en fart på opp til 500 Kbit i sekundet, noe som vil firedobles etter hvert, og stasjonen vil kunne kobles til andre typer høyhastighetslinjer.

Freepad blir en enkel datamaskin med 16 MB minne, en prosessor og en trykkfølsom skjerm på 800 x 600 punkter (SuperVGA). På denne skjermen får du en moderne Internett-klient, et telefonsystem og andre programmer. Den første Freepad-modellen vil være noe større enn et A4-ark og mellom 1,2 og 3 cm tykk.

Første versjon av Freepad inneholder en smartkort-leser, noe som åpner for sikker pålogging, banktjenester og Internett-handel. Etter hvert vil også Freepad kunne brukes som en fjernkontroll og kobles til et videokamera for videotelefoni.

Dirdal forteller at en del avtaler allerede er inngått her i Norge. Andre fase blir salg gjennom partnere i England og Norden. I tillegg skal den tyske partneren Dosch & Amand selge sammen med partnere.

For å gjennomføre videre partnerjakt og annen videreutvikling, jakter nå Screen Media på 15 ansatte. Selskapet har flyttet til nye lokaler i det gamle Bates-bygget ved Aker Brygge og vil være 60 ansatte mot slutten av året.

Men Screen Media er ikke alene. En rekke selskaper, blant andre Intel og Compaq, har lansert enkle kjøkken/sofa-terminaler. Les Compaq lanserer kjøkken-PC

- Det kommer en del andre terminaler og maskiner, noe som viser at vi har tenkt riktig. Dette er positivt for oss fordi vi får hjelp med markedsføringen.

Foreløpig har Screen Media sastet på Dect for trådløs kommunikasjon, men Dirdal forsikrer om at selskapet raskt kan bytte over til Bluetooth-nettverk dersom det blir ønskelig.

Til toppen