Freeserve bekrefter fusjonssamtaler

Det britiske ISP selskapet Freeserve bekrefter at de fører samtaler som kan resultere i at selskapet blir oppkjøpt.

Det britiske ISP selskapet Freeserve bekrefter at de fører samtaler som kan resultere i at selskapet blir oppkjøpt.

Freeserve bekreftet onsdag at de fører forhandlinger med et ikke navngitt selskap, men den franske ISP leverandøren Wanadoo, som har France Telecom som hovedaksjonær, sier at de fører samtaler med flere aktører, deriblant Freeserve.

Det er ventet at forhandlingene vil pågå i noen uker til, men Freeserve vil verdsettes til omkring £1.8 milliarder, tilsvarende 24 milliarder kroner. Dette tilsvarer en liten premie i forhold til sist omsatte kurs. Oppkjøpet vil skje med oppgjør i aksjer i det overtakende selskapet.

Freeserve har i lengre tid blitt utpekt som en oppkjøpskandidat, etter at handelskjeden Dixons, som eier omkring 80 prosent av selskapet, har annonsert at de kan komme til å avhende hele sin aksjepost i Freeserve.

Selskapet har vært preget av usikkerhet helt siden forhandlingene med T-Online, det tyske ISP selskapet som er kontrollert av Deutsche Telecom, ble avsluttet uten resultat i juni i år.

Siden fusjonsforhandlingene brøt sammen har Freeserve mistet 2/3 deler av sin markedsverdi på tross av gjentatte oppkjøpsrykter. Også andre europeiske ISP selskaper har opplevd et kraftig kursfall det siste halve året.

Freeserve har omkring 2 millioner abonnenter i UK og hadde resultat før skatt på minus £14.6 millioner av en omsetning på like mye i tredje kvartal i år.

Franske Wanadoo har tidigere blitt utpekt som en mulig partner for Scaninavia Online.

Til toppen