RESULTATERFINANS

Freeserve til salgs

Det går mot salg av den britiske Internett-leverandøren Freeserve. Storeieren, den britiske elektrokjede-giganten Dixons, vil etter alt å dømme selge sine 80 prosent av selskapet. Flere store selskaper er interessert i Freeserve, som leverer "gratis" Internett til britene.

Sigvald Sveinbjørnsson
2. juni 2000 - 09:49

Freeserve er den største Internett-leverandøren i Storbritannia etter British Telecom. Nå tyder mye på at selskapet er til salgs. Som digi.no skrev tidligere denne uken skal blant andre T-Online, Deutsche Telecoms Internett-selskap, være svært så interessert i Freeserve.

Les mer om T-Online og Freeserve:
T-Online vil kjøpe Freeserve
Hvis det blir et salg av ISP-selskapet kan dette bli den største transaksjonen som inkluderer et britisk Internett-selskap. Dette kan også roe ned selskapets mange aksjonærer, som har sett Freeserves markedsverdi falle som en sten på børsen den siste tiden.


I alt fire pan-europeiske telekomselskaper skal være interessert i å få has på den britiske giganten. Blant disse er T-Online, Internett-selskapet til tyske Deutsche Telekom, NTL Group, det Nasdaq-noterte kabelselskapet, Terra Networks ISP-selskapet som er kontrollert av det spanske Telefõnica. Alle disse selskapene har ifølge Financial Times hatt hektisk kontakt med sine finansielle tilretteleggere.

Etter hva Financial Times skriver har T-Online hatt flere ledermøter i Bonn i Tyskland. Her skal selskapet ha funnet frem til strategier og prising for å ta over Freeserve. Hvis T-Online kjøper opp Freeserve, vil dette bli det klart største ISP-selskapet i Europa med hele 8,4 millioner abonnenter.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.