TELEKOM

Frekvensauksjonen er i gang

Noen år på overtid skjer noe stort for mobildekning i Norge.

Hvem som deltar i auksjonen, får vi ikke vite. Telenor var blant dem som feiret da regjeringen endelig bestemte seg for en auksjon.
Hvem som deltar i auksjonen, får vi ikke vite. Telenor var blant dem som feiret da regjeringen endelig bestemte seg for en auksjon. Bilde: Per Ervland
2. des. 2013 - 11:17

Klokken 09.00 i dag startet Norges store frekvensauksjon, melder Post- og teletilsynet (PT).

Det dreier seg om frekvenser i båndene 800, 900 og 1800 MHz. Viktigst er frekvensene i «den digitale dividenden», det vil si i 800 MHz-båndet som tidligere gikk til analoge tv-sendinger. Signaler i dette frekvensbåndet gir særdeles god dekning. I praksis åpner auksjonen for 4G til «alle».

Regjeringen ga klarsignal til auksjonen i mars i år. Frekvensene har vært ledige siden 2009 da det ble slutt på analog tv i Norge. Overfor digi.no avviste daværende statsminister Jens Stoltenberg at auksjonen kunne kommet tidligere.

Auksjonen er omfattet av hemmelighetskremmeri.

– PT kan ikke kommentere auksjonen, hvem som deltar, deres innspill i den forutgående høringsrunden og resultater av første og andre budrunde før disse publiseres på PTs hjemmeside. Dette skjer henholdsvis 6. desember og 10. desember, heter det i meldingen fra Post- og teletilsynet.

6. desember får vi vite hvilke budgivere som har vunnet i hvilke frekvenser, men ikke hva de har betalt. Etter andre budrunde – om konkret plassering i frekvensblokkene – får vi vite hvem som vant, hva de betalte og hvilke frekvenser de fikk. Det skjer tirsdag 10. desember klokka 07.30.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.