RESULTATERFINANS

Frem og tilbake, like langt

Mens IT-aksjene i går tilhørte vinnerne, faller IT-bransjen kraftig tilbake i dag.

Oddmund Grøtte
16. jan. 2001 - 16:37

Totalindeksen falt litt over en prosent, godt hjulpet av et fall på mer enn 2,5 prosent i IT-indeksen. digitoday.nos egen konvergensindeks, DT-indeksen, falt også merkbart tirsdag.

Dagens taperliste domineres av IT-selskaper. De to eneste IT-selskapene av en viss størrelse som viste oppgang var det bare Tandberg Data ASA og Tandberg Television ASA, med en marginal oppgang på nesten tre prosent.

Merkantildata, som de seneste dagene har vist en sprek utvikling, falt i dag tilbake tre prosent, uten at det har kommet børsmelding fra selskapet. På en presentasjon på Hellerudsletta i dag sa Tom Adolfsen at de forventer 10 milliarder kroner i omsetning for inneværende år.

- Det finnes lys i tunnelen. I fjor var det mye regnvær, veldig mye regnvær, men vi mener at vi ser lyset i enden av tunnelen, sa Adolfsen på presentasjonen, ifølge Reuters.

- Vi skal prøve å vise markedet at det er store synergier mellom hovedområdene Ementor og Eterra, sa Merkantildata-sjefen.

Du kan følge aksjekursen til Merkantildatadigitoday.nos egen børstjeneste.

Rett før børsslutt klokka 16.00 kom det børsmelding fra ASP-selskapet Intellinet ASA om at selskapet etablerer "nødløsninger" for å sikre arbeidskapital til driften klarer å generere positiv kontantstrøm fra driften.

Les mer om den saken her: Bunnskrapt kasse i børsnotert selskap

Samtidig melder selskapet at de er i dialog med en mulig industriell alliansepartner.

Opticom ASA, børsens jo-jo-aksje, falt i dag tilbake med nesten åtte prosent etter at den steg mer enn 23 prosent i går. For de som trader i denne gjelder det å ha is i magen!

Klikk her for en detaljert oversikt over Opticom-aksjens kursutvikling.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.