BEDRIFTSTEKNOLOGI

Fremdeles store milliontap for Unisource

Den europeiske telealliansen Unisource, som tapte nesten 1,4 milliarder kroner i 1996, klarte å redusere tapene til 700 millioner kroner i fjor etter en omsetningsvekst på 25 prosent.

Frode Eriksen
4. feb. 1998 - 08:05

Telealliansen som eies av svenske Telia, samt televerkene i nederlandske PTT Telecom og sveitsiske Swisscom, prøver å få balanse i bøkene i 1999 eller år 2000..

Til tross for milliardtapet i 1996 og det at Telefonica valgte å forlate telealliansen i fjor til fordel for Concert, står dette målet fremdeles ved lag, skriver selskapet i en pressemelding.

De foreløpige regnskapstallene viser at alliansen solgte for vel 11 milliarder kroner i 1997, som er en økning fra 8,8 milliarder i 1996. Målet er at alliansen ved årtusenskiftet skal selge teletjenester for 35 milliarder kroner. De endelige tallene for 1997 blir offentliggjort i mai.

Unisource offentliggjorde også foreløpige tall for sine andre allianser. De viser at AT&T og Unisource Communications Services' joint venture, har omsatt for vel 3,3 milliarder kroner. Fra årsskiftet er Telecom Italia en del av dette samarbeidet.

I WorldPartners der man blant annet finner partnere som Unisource, AT&T, japanske Kokusai Denshin Denwa Co. og Singapore Telecommunications, økte omsetningen tre ganger, uten at tall er offentliggjort.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra