BEDRIFTSTEKNOLOGI

Fremskrittspartiet sier offisielt "ja" til IT Fornebu Technoport

Etter å ha lekt benektende forlovet i to år, sier Fremskrittspartiet offisielt "ja" til Fred Olsen og IT Fornebu Technoport. Mens IT-bransjen gjesper, ser politikerne fram til nye spekulasjoner om regjeringskrise.

Eirik Rossen
9. feb. 2000 - 20:02

Fremskrittspartiets talsperson i IT-Fornebu-saken, Øystein Hedstrøm, begrunnet partiets standpunkt med at IT Fornebu Technoport har et høyere ambisjonsnivå og stiller med "dobbelt så mye egenkapital". Standpunktet bygger på et vedtak i partiets stortingsgruppe onsdag kveld. En ukjent representant stemte mot.

Det er kanskje ikke så rart at IT Fornebu Technoport stiller med dobbelt så mange penger. Alternativet, Nettverk Fornebu, har holdt seg til regjeringens retningslinjer, der arealet er halvparten så stort som det IT Fornebu Technoport skal bygge ut.

Bak IT Fornebu Technoport står Norsk Investorforum (med skipsreder Fred Olsen i spissen), KLP Eiendom, Telenor og Forskningsparken. Som politiske støttespillere har de Fremskrittspartiet og Arbeiderpartiet.

Bak Nettverk Fornebu står Orkla, Storebrand og ICA/Hakon Gruppen. Den politiske støtten ligger i regjeringen, særlig næringsminister Lars Sponheim som utformet retningslinjene denne grupperingen holder seg til i sitt forslag.

Hvorfor Fremskrittspartiet valgte å gjøre offisielt slutt på "vi har ikke tatt standpunkt"-komedien før behandlingen starter i Stortingets næringskomite, er uklart. Den åpne høringen i Stortinget mandag brakte ikke noe nytt.

Det politiske Norge lurer nå på hvor hardt Sponheim og Bondevik vil stå på sitt. Uten kabinettspørsmål står Sponheim foran nok et ydmykende nederlag. Med kabinettspørsmål må Fremskrittspartiet vurdere hva det vil si å samtidig åpne for en ny Jagland-regjering.

Forståelig nok gjesper IT-Norge av det hele. Når pengene ligger i nettverk og bredbånd, er det vanskelig å vise interesse for et eiendomsprosjekt. Ingen av Fornebu-konkurrentenes øvrige visjoner - utdanning, forskning, kompetanse og så videre - har noen som helst åpenbar tilknytning til nettopp disse arealene.

Les ellers:


Stortinget: Åpen høring om IT-senter på Fornebu
Fornebu-kontrakt til Selmer
Regjeringen utsetter Fornebu-avklaring
Fred Olsen vil løse en politisk konflikt
Tre finalister i IT-Fornebu

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.