Abonner
ROBOTER

Fremtidens produksjonsroboter: Neste steg er demokratisering

En rivende utvikling er i gang for produksjonsroboter. – Målet er at det skal være like enkelt å programmere en robot som å kommunisere med en person, sier en professor i robotteknologi.

Industrirobotene beveger seg i økende grad ut på gulvet blant de ansatte. Her må de utføre komplekse monteringsoppgaver med høy presisjon – for eksempel ved å bruke kunstig intelligens. Men for å komme dit må robotene enkelt kunne betjenes av alle med bare fem minutters introduksjon.
Industrirobotene beveger seg i økende grad ut på gulvet blant de ansatte. Her må de utføre komplekse monteringsoppgaver med høy presisjon – for eksempel ved å bruke kunstig intelligens. Men for å komme dit må robotene enkelt kunne betjenes av alle med bare fem minutters introduksjon. Illustrasjon: Ingeniøren
Sybille Hildebrandt, Ing.dk
14. mai 2023 - 05:52

– Hvis robotteknologi skal bidra til å løse de store samfunnsutfordringene, er det viktig at vi gjør teknologien tilgjengelig for massene. Det må være så enkelt at de kan brukes hjemme, på sykehuset og i industrien, sier Casper Hansen, som er stifter av og direktør for Technicon, som leverer robotteknologi.