Fremtidsproduktene vi drømmer om

digi.no har laget en liste over IT-teknikk vi drømmer om. Et søkesystem for ting i huset og en felles transformator er to av dem:

Ofte dukker det opp produkter som i seg selv er imponerende, men som først og fremst får deg til å tenke på fremtidige utgaver og hva de kan gjøre. For alle har vi drømt om produkter som overhodet ikke finnes i salg, men som bruker dyr og avansert teknikk vi ser i andre løsninger.

digi.no har samlet noe av våre ideer, men vi trenger din hjelp. Send oss dine ideer og drømmer, så vil vi publisere en ny sak med de beste. Kanskje vi skulle oversette den endelige listen og sende den til Apple, IBM og Microsoft?

Her er digi.nos drømmeprodukter:

1: Søkesystem for gjenstander i huset.

Vi har alle lett som gale etter nøkler, lommebok, mobillader, målbånd og andre gjenstander i våre hus og leiligheter. Tenk om vi kunne installert noen antennebokser rundt i huset og så merket gjenstander med RFID-brikker, de små klistrelappene med ID-brikker som nå kommer. For å finne en ting, kunne man på et søkeprogram i PCen velge "min lommebok" og få den triangulert fra antennene i huset. På et kart over huset fikk du så vite nøyaktig hvor den lå - 1,5 meter opp fra gulvet og 10 centimeter fra klesskap-veggen - altså i regnjakken-lommen.

2: Et personlig dokumentarkivsystem.

Fujitsu selger en plassbesparende og tidsbesparende liten skanner som drar gjennom ark du putter inn. Denne kunne sammen med et enkelt dokumentbehandlingssystem skapt orden på regninger, kvitteringer, bruksanvisinger og alt annet papir som nå flyter rundt hjemme.

3: Et prosess-orientert operativsystem

Windows og andre operativsystem blir stadig bedre, men leverandørene tenker feil. Ofte vet vi ikke hvilken funksjon vi skal velge, vi vet bare hva vi vil gjøre. I stedet for å lete etter for eksempel systemgjenoppretting-funksjonene, burde man ha et universal-felt der man skrev inn - på norsk: "Gjenopprett systemet". Operativsystemet ville forstå kommandoen enten du skrev "gjenopprett" eller "tilbakestill" og åpne riktige meny/program. Så vil du få servert spørsmål med alternativer - ikke et generelt utvalg av alle tilgjengelige kommandoer.

4: En 3D-skanner

En billig 3D-skanner hadde vært nyttig til mange ting, men akkurat nå arbeider undertegnede med sparkling av nytt kjøkken. En 3D-skanner kunne ha skannet rommet og pekt på ujevnheter. Still inn nøyaktighetskrav og få røde laser-omriss av hull og hauger på veggen.

5: Lang levetid på bærebare PC

Dagens bærebare PCer har helt latterlig dårlig batterilevetid. Om tiden er 6 eller 7 timer er helt uinteressant - de burde vart i mange dager.

6: Felles transformator

Under et vanlig skrivebord ligger det etterhvert et hav av transformatorer. Vi drømmer om en eller to felles transformatorer man kunne plugge inn alle småprodukter til.

Send en kort beskrivelse av produkter du drømmer om til harald@digi.no

Les mer om: