Fri musikknedlasting med Nokia

Mobilkunder får laste ned ubegrenset med musikk etter avtale med Tono.

Fri musikknedlasting med Nokia

Mobilkunder får laste ned ubegrenset med musikk etter avtale med Tono.

Nokias nye musikkmobiltjeneste «Comes With Music» er på vei til Norge. Tono og Nokia opplyser at de har blitt enige om en helt ny type lisensieringsavtale for musikkrettighetene til Nokias musikktjeneste.

- Vi har gjennom de siste måneder forhandlet med Nokia og jeg kan bekrefte at partene onsdag kom til enighet om rammene for en helt ny type avtale for det norske og europeiske marked. Tono går med dette nye veier, og vi er stolte over å kunne presentere en fremtidsrettet, brukervennlig og proaktiv avtale som både vil sikre våre medlemmer en rimelig betaling for deres musikk, samtidig som at brukerne får en enkel og ubegrenset adgang til musikken, sier Tono-sjef Cato Strøm i en pressemelding.

Nokia opplyser samtidig at de har inngått tilsvarende avtaler med de sentrale Tono-selskapene innen EU.

«Comes With Music» er en musikktjeneste som gir publikum adgang til nedlasting av hele låter og album direkte til mobiltelefon og PC uten ekstra kostnader. Musikken gjøres tilgjengelig for brukerne ved kjøp av Nokia-telefon med 12 eller 18 måneders bindingstid.

Ifølge Nokia er millioner av låter tilgjengelig i «glimrende lydkvalitet» gjennom denne tjenesten. Det er mulig å søke opp hvilke titler som er tilgjengelig på denne nettsiden.

Musikktilgangen har man så lenge abonnementet løper, og etter utløpsperioden beholder man all musikken til odel og eie.

Det fremgår umiddelbart ikke hva slags lydformat det er snakk om, men Nokia oppgir at sporene som lastes ned kan overføres til - og spilles av på PC.

Nokia har avtalt å betale rettighetshaverne et vederlag i forhold til antall brukere av tjenesten og musikken som blir lastet ned av mobilkunden. Tono vil på sin side motta detaljerte rapporter om bruken.

Foreløpig er tjenesten kun tilgjengelig via modellene Nokia 5310 og Nokia N95 Music Edition, men Nokia oppgir at de planlegger å åpne tjenesten for flere av selskapets mobiltelefoner i tiden som kommer.

Til toppen