BEDRIFTSTEKNOLOGI

Fri nedlasting av Microsofts hypervisor

Microsoft har overraskende framskyndet beta-en av sin nye hypervisor Hyper-V.

14. des. 2007 - 08:56

Microsoft hadde opprinnelig planlagt å legge ut en beta av sin kommende server-hypervisor Hyper-V i løpet av første kvartal 2008. I går ettermiddag, norsk tid, kom en uventet melding: Windows Server 2008 RC1 Enterprise («release candidate 1») er straks tilgjengelig for nedlasting med en beta-utgave av Hyper-V fra nettstedet Windows Server 2008 Evaluation.

Evalueringslisensen kan velges for 30 dager, eller fram til 30. juni 2008.

I september ble en tidlig prøveversjon av Hyper-V gjort tilgjengelig for et begrenset utvalg testere. Den aktuelle utgaven, som er tilgjengelig for alle, har flere nye egenskaper i forhold til september-utgaven, nærmere bestemt: «Quick Migration», høy tilgjengelighet, «Server Core» og «Server Manager».

Framskyndingen av beta-utgaven av Hyper-V endrer ikke på timeplanen for den endelige versjonen: Den skal fortsatt komme innen 180 dager etter at den endelige versjon av Windows Server 2008 er satt i produksjon en gang i første kvartal 2008.

Den offisielle lanseringen av Windows Server 2008 skal skje i Los Angeles på et arrangement døpt «Heroes Happen Here». Lanseringen vil omfatte Windows Server 2008, SQL Server 2008 og Visual Studio 2008, og skal gjøres til Microsofts hittil største lansering overfor bedriftsmarkedet.

Microsoft opplyser ellers at de er i gang med å utvikle neste versjon av driftsverktøyet «System Center Virtual Machine Manager». Dette verktøyet skal gjøres i stand til å bidra til integrert drift av fysiske og virtuelle miljøer. På den virtuelle siden skal det kunne forholde seg til virtuelle maskiner under både Microsoft og VMware, nærmere bestemt Microsoft Virtual Server 2005 R2, VMware ESX Server og Virtual Infrastructure 3 (V13).

Microsoft-utviklerne inviterer til en egen blogg om Windows Server 2008 og Hyper-V.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.