FORBRUKERTEKNOLOGI

Fri video av Richard Stallman

Følg friprog-guruens Oslo-foredrag direkte på internett.

23. feb. 2009 - 14:38

Richard Stallman er hovedmannen bak operativsystemet GNU og fri programvare-bevegelsen, som neste år kan feire 25-årsjubileum.

I kveld holder den karismatiske friprog-pioneren foredrag i Oslo etter invitasjon fra institutt for Informatikk ved Universitetet i Oslo. I tråd med Stallmans egen filosofi om fri tilgang til programvare, vil det også være fri tilgang til arrangementet i storsalen på Chateu Neuf i Oslo.

De som av ulike grunner ikke kan delta her, får nå anledning til å følge begivenheten fritt over internett, i et fritt videoformat.

- Foredraget til Richard Stallman og diskusjonen i etterkant vil bli kringkastet over hele verden i de frie og åpne formatene Ogg Theora og Ogg Vorbis, opplyser NUUG-leder Petter Reinholdtsen i en melding.

Foredraget som Stallman skal holde vil ta utgangspunkt i opphavsrett til programvare, men også mer generelt i forbindelse med internett.

Sendingen vil vare fra klokken 17-20, og videostrømmen vil formidles med referanse til et nett av servere, blant annet i Norge, Tyskland og USA. Adressen til videostrømmen er http://nuug.no/live.m3u, som kan åpnes direkte i nettleseren eller i en medieavspiller.

Ogg-formatet støttes av flere medieavspillere, blant annet VLC media player, som finnes til en rekke plattformer.

- Dette er første gang NUUG kringkaster globalt, så vi tar forbehold om problemer, opplyser foreningen, og retter samtidig en stor takk til både enkeltpersoner og videogruppen i Debian som bidrar til sendingen.

Dersom noen får problemer med videoavspilling underveis, kan det hjelpe å stoppe og deretter starte medieavspilleren på nytt, oppfordrer NUUG.

For mer informasjon om sendingen, se denne siden.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.