Frie hender på Ericssons mobile

Med et nytt stykke tilleggsutstyr til Ericssons mobiltelefoner, kan du snakke og bruke hendene fritt mens telefonen ligger igjen i lomma.

Med et nytt stykke tilleggsutstyr til Ericssons mobiltelefoner, kan du snakke og bruke hendene fritt mens telefonen ligger igjen i lomma.

Enheten heter "Cordless Portable Handsfree" og veier 20 gram. I første omgang vil den være tilgjengelig for modellene i 200- og 300-serien. Den består av et ørestykke og en stang med en mikrofon, og festes nesten umerkelig på øret. Den inneholder en liten sender og mottaker som når mobiltelefonen dersom den ikke er lenger unna enn seks meter.

Dette skulle løse flere åpenbare problemer for alle mobile brukere, siden telefonen ofte brukes mens man gjør andre ting.

Fordi utstrålt effekt fra øresettet er ekstremt lavt – det skal jo bare rekke fram til hovedapparatet – unngår man de mulige skadeeffektene fra den sterkere mobilantennen like ved hodet.

Enheten er blant 12 nye produkter som Ericsson lanserer her på CeBIT. Blant dem er tre nye mobiltelefoner:

  • GH688, et dyrt og forseggjort apparat beregnet på tunge brukere. Funksjonene omfatter mobilt kontor, konferansesamtaler og alternativ linjetjeneste
  • GA628, en ny variant for den stilbevisste brukeren som ikke har de samme krav til funksjonalitet: 15 alternative ytre paneler gjør at telefonen "gjenspeiler ditt sinn i øyeblikket"
  • GS18, angivelig den første telefonen med innebygget data og faks. Den leveres med programvare og knyttes til pc-en med RS232-kabel til serieporten. Korte meldinger (SMS for short messaging service) kan leses direkte på telefonens lille skjerm..
Til toppen