AVTALER & KONTRAKTER

Frier nummer tre til Hydros IT-avdeling

Også CSC Norge-sjef Per Kristian Nauste melder seg på i kampen om å overta Hydros IT-avdeling.

Norsk Hydro planlegger å skille ut sin IT-avdeling i et eget selskap, Hydro IS Partner, og deretter få inn en annen aktør på eiersiden. Det vil skape en ny stor aktør i IT-markedet, med nærmere 800 ansatte og en omsetning på 1,3 milliarder kroner.

Stadig flere melder sin interesse for Hydros IT-avdeling. Tidligere har både TietoEnator og EDB Business Partner signalisert at de ønsker å ta over Hydro IS Partner. Nå melder også CSC Norge-sjef Per Kristian Nauste at han ønsker å ta over selskapet.

- Slike selskaper er vi alltid interessert i. Det er en type selskap som passer veldig godt inn i det vi driver med. Vi har som mål å bli største aktør i Norden på outsourcing, og en slik avtale kunne passe godt inn i vår strategi, sier han til digi.no.

- Har dere hatt samtaler med Hydro om dette ?

- Jeg kan ikke kommentere hvem vi har vært i kontakt med, men vi snakker med mange aktører.

    Les også:

Ledelsen i Hydro IS Partner har fortalt at planen er å skille ut IT-avdelingen i et eget selskap, og deretter få inn en ny aktør på eiersiden i selskapet. I første omgang vil Hydro ha inn en minoritetseier. Dersom CSC-sjefen skulle kjøpe seg inn, vil han helst overta hele selskapet, forteller han.

- Det er ikke typisk CSC å være minoritetseier. Det vanlige er å ta over hele selskapet. I alle fall på sikt, sier han.

CSC er virkelig i skuddet i Norden. I fjor overtok selskapet IT-avdelingen til SAS, med 1100 ansatte. I tillegg har selskapet også sikret seg danske Tryg-Vesta, og selskapet klarte å snappe outsourcingen til Vesta Forsikring foran EDB Business Partner. CSC er markedsleder på sitt område i Danmark, og har som mål å bli største aktør i hele Norden.

CSC er kanskje et ukjent selskap for mange, men selskapet er en av de virkelige globale IT-gigantene i klassen under IBM, HP og Accenture.

CSC har på verdensbasis 92.000 ansatte og en årsomsetning over 11 milliarder dollar. CSC Solutions Norge har en årsomsetning på nærmere 500 millioner kroner. I Norge har selskapet rundt 500 ansatte ved selskapets kontorer i Oslo, Bergen og Trondheim, mens det i Norden er rundt 3000 ansatte.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.