Frigjør elektronikk fra batterier og ladere

Her er nok en idé fra Sony: Dette kameraet lades når det grønne hjulet går rundt.

Frigjør elektronikk fra batterier og ladere

Her er nok en idé fra Sony: Dette kameraet lades når det grønne hjulet går rundt.

Det er en tanke i tiden at kaloriene man ofrer på å drasse rundt med batterier og ladere, heller kan brennes som hånd- eller fotkraft for å lade forbrukerelektronikk direkte.

Mange har realisert denne tanken. Intel premierte nylig en gruppe spanske studenter som installerte en slags sykkel under et skrivebord: Den holder PC-en i gang så lenge man tråkker. Et annet eksempel er barne-PC-en XO fra stiftelsen One Laptop Per Child: Den leveres med blant annet en sveivdrevet lader.

Det lille selskapet AladdinPower leverer en hånddrevet lader til mobiltelefoner, og lover «snart» både en pedallader og en snorlader til bærbare PC-er.

En eksperimentell produktserie fra Sony, med merkevaren «Odo», er enda mer original.

I denne serien har hittil vist et videokamera kalt «Crank N' Capture», der man lader ved å skyve på en spak, og stillkameraet «Spin N' Snap»: Her stikker man fingeren gjennom et hull i kameraet, og beveger hånda slik at kameraet spinner rundt fingeren.

Bildet viser det siste tilskuddet til Odo-serien: stillkameraet «Twirl N' Take».

Her må man snurre på det grønne hjulet for å lage strøm nok til å ta bilder. Derfor er kameraet formet som en pizza kniv. 15 sekunders «kjøring» er nok til å knipse ett bilde.

Poenget med Odo er ikke å lage salgbare produkter, men å prøve ut ideer, presiserer Sony. Det forklarer hvorfor det for eksempel ikke er noen skjerm på «Twirl N' Take»: Skal du se det du knipser, må du kople den til en PC.

    Les også:

Til toppen