Frihetsforkjempere kapret nettsted

En australsk gruppe som betegner seg selv som "frihetsforkjempere" brukte på onsdag ufine metoder for å skape trafikk til nettstedet sitt.

En australsk gruppe som betegner seg selv som "frihetsforkjempere" brukte på onsdag ufine metoder for å skape trafikk til nettstedet sitt.

Ifølge BBC Online News ble nettstedet til idrettstøygiganten Nike tatt over i går, og alle besøkende til deres nettsted ble videresendt til en australsk gruppe frihetsforkjempere ved navnet S11.

Måten som ble brukt for å ta over kontrollen var å forfalske informasjon sendt til et av firmaene som vedlikeholder oversikten over hvem som kontrollerer hvilke domener. Dette er en teknikk som flere ganger tidligere har blitt forsøkt benyttet. Så fort eierskapet på et domene er endret kan den nye "eieren" kontrollere hvor besøkende havner når de prøver å komme frem til adressen.

I dette tilfellet kan det se ut som om kaprerne ga kontrollen over til en engelsk register kalt Frugal Names. Eierne av dette firmaet la merke til endringen og kontaktet de som stod registrert som kontaktpersoner, men disse hadde sluttet i Nike og det ble derfor problematisk å få gitt beskjed. Det tok derfor unødvendig lang tid før Nike fikk informasjon om overtakelsen.

Nike har tatt tilbake kontrollen over nettstedet sitt og sier at ingen kundeinformasjon ble stjålet av innbruddstyvene. S11, på sin side, sier at de ikke har noen kjennskap til kapringen av domenet, men takker Nike for alle besøkende de sendte over.

Til toppen