Friprog-eliten kommer til Norge

Googles sjef for fri programvare, Chris DiBona, kommer til den norske «Go Open»-konferansen.

Friprog-eliten kommer til Norge

Googles sjef for fri programvare, Chris DiBona, kommer til den norske «Go Open»-konferansen.

Chris DiBona, leder for satsning på fri programvare i Google, skal innlede Friprogsenterets konferanse om fri programvare, deling og innovasjon, Go Open. Konferansen arrangeres den 8. og 9. april i Oslo.

Han får selskap av blant annet Bruce Perens, som grunnla open source-begrepet, Zak Greant fra Mozilla Foundation, Simon Phipps fra Sun Microsystems, Ron Tolido fra Capgemini og Bob Sutor fra IBM, som alle vil holde foredrag om ulike sider ved fri programvare og åpen kildekode.

I tillegg kommer norske aktører som Håkon Wium Lie i Opera Software, forbrukerombud Bjørn Erik Thon, Harald T. Alvestrand i Google og kunnskapsminister Bård Vegard Solhjell.

    Les også:

- Jeg er stolt av å ønske velkommen til vår første Go Open konferanse. At den teknologiske verdenseliten kommer til Norge viser at vi er et attraktivt land for innovasjon og teknologisk vekst, sier direktør i Friprogsenteret, Heidi Arnesen Austlid, i en pressemelding.

digi.no besøkte nylig Friprogsenteret. Les mer om besøker her.

Allerede skal mer enn 500 personer ha meldt seg på konferansen, som er rettet mot både teknologer, næringslivet og offentlig sektor.

Den årlige OpenOffice.org-konferansen, som arrangeres av stiftelsen "Åpne Kontorprogram på Norsk", blir i år kombinert med Go Open som et eget parallellspor.

De øvrige foredragene er delt inn i sporene «Offentlig sektor», «Strategi/innovasjon» og «Teknisk/Utvikler».

digi.no kommer tilbake med mer fra konferansen.

Til toppen