BEDRIFTSTEKNOLOGI

Friprog-selskap konkurs

Kort tid etter de fikk nye eiere.

Det norske friprog-selskapet Freecode gikk onsdag konkurs.
Det norske friprog-selskapet Freecode gikk onsdag konkurs. Bilde: Skjermdump

Adm. direktør Pål Berg i det Oslo-baserte selskapet Freecode satte seg onsdag ettermiddag på T-banen for å begjære oppbud i selskapet. Dermed er leken over for drifts- og utviklingsselskapet som siden starten i 2004 har satset tungt på fri programvare.

nettsidene til selskapet fremgår det at de har 20 ansatte, men at de har ambisjoner om å ansette flere. «I slutten av 2012 vil vi ha rundt 40 ansatte» fremgår det på nettsidene. Det ble med ambisjonen.

På vårparten fikk selskapet nye eiere, og planen var å vokse videre innen Java-, prosjekt, og utviklingsområdet.

Selskapet skal blant annet ha NHST Media Group (som gir ut blant annet Dagens Næringsliv) og fergerederiet Color Line på kundelisten. De siste tilgjengelige regnskapene viser imidlertid at selskapet har hatt tap.

Regnskapet for 2011 er enda ikke levert inn til Brønnøysundregistrene, men tallene for 2010 viser et tap på 2 millioner kroner. Selskapet omsatte da for 16 millioner kroner.

Administrerende direktør Pål Berg sier til digi.no at dårlig lønnsomhet over lang tid er årsaken til at de velger å kaste kortene.

– Vi har lønnsutbetaling den 10. og det klarer vi ikke. Det var den direkte foranledningen for oppbudet i dag, sier Berg til digi.no.

Han tok over i våres da selskapet skiftet eiere. Da hadde den forrige lederen og eieren trukket seg ut.

Fra kilder med kjennskap til selskapets drift får digi.no forklart at de ikke klarte å få inn tilstrekkelig med oppdrag, og at de har slitt med å utbetale lønn den siste tiden.

Har du tips - send oss en e-post eller ring Sigvald Sveinbjørnsson på 92839359

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.