Friprog-utviklere tjener 40 prosent mer

En amerikansk rapport viser at etterspørselen etter friprog-erfaring øker, og dermed stiger lønningene.

Friprog-utviklere tjener 40 prosent mer

En amerikansk rapport viser at etterspørselen etter friprog-erfaring øker, og dermed stiger lønningene.

En amerikansk rapport utført av det New York-baserte konsulentselskapet Bluewolf, som blant annet jobber med rekruttering, konkluderer med at lønningene til amerikanske IT-utviklere vil stige i år, på tross av finansiell uro.

Bluewolf har regnet seg frem til at utviklere av webapplikasjoner vil få en lønnsvekst på cirka 7,6 prosent, og at de fleste da vil ligge på en årslønn mellom 80.250 og 112.500 dollar. Med dagens lave dollarkurs, tilsvarer det lønninger mellom 415.000 og 580.000 norske kroner.

Konsulentselskapet baserer sine tall på intervjuer med en rekke IT-sjefer fra hele USA.

Det mest interessante som kommer frem fra rapporter er kanskje at det nå er et underskudd av friprog-utviklere i USA.

- Det har kommet en bølge av folk som tar i bruk friprog-teknologier. Tilgjengeligheten av produkter har overvelmet antall personer som er opplært i de, sier Michael Kirven, en av gründerne av Bluewolf, til ChannelWebNetwork.

Fremveksten av fri programvare har vært så stor at Bluewolf i sin rapport skriver at utviklere med kompetanse og erfaring fra fri programvare kan tjene 30 til 40 prosent mer enn andre utviklere.

- Vi har fått flere forespørsler for rekruttering til faste stillinger innen fri programvare i løpet av de siste seks månedene, enn for de foregående 5 årene totalt, sier Kirven, til ChannelWebNetwork.

Fri programvare er fritt tilgjengelig for nedlastning. Det gjør at etterspørselen etter programvaren dekkes raskt. Utfordringen er at antall kvalifiserte ansatte ikke vokser fort nok.

Til toppen