Frir til prisbevisste 3G-brukere

Ingvild Myhre og Network Norways abonnement kan være rimeligere enn Telenors.

Mobilkunder ender alt for ofte på en for dyr prismodell i forhold til forbruk, mener Ingvild Myhre.
Mobilkunder ender alt for ofte på en for dyr prismodell i forhold til forbruk, mener Ingvild Myhre.

Ingvild Myhre og Network Norways abonnement kan være rimeligere enn Telenors.

Network Norway presenterte i går et nytt tilbud for dem som vil bruke 3G mobil til å aksessere Internett.

Prinsippet for abonnementet Personlig Bredbånd som administrerende direktør Ingvild Myhre la fram, og som rettes mot profesjonelle brukere, er at man skal betale 0,99 kroner eks mva per megabyte. Det settes ingen begrensning på hvor mange megabyte man kan laste ned i løpet av en måned. Derimot er det et tak på hvor stor månedsfakturaen kan være, nærmere bestemt 379 kroner, eks mva.

Selskapet opererer med to prismodeller. Network Norway har satt prisen for datatrafikken til 0,99 per megabyte. Det forutsetter at man ikke går inn for en fast dataprisplan.

Hvis man bruker denne modellen med PC og modem er det ikke egnet så lenge man ikke har en fastpris. Bruker man derimot smarttelefonen og surfer som har et helt annet dataforbruk, tror Network Norway sin fastprispakke blir den beste.

NetCom har en makspris på 20 kroner dagen og Telenor har 75 kroner. Network Norway har ennå ikke fått en makspris, men skal implementere det innen første halvår 2009.

- Ettersom de aller fleste ikke vet hva de faktisk forbruker av datatrafikk, garderer man seg og velger den dyreste prismodellen. De aller fleste bruker mindre enn det de har behov for. Dette kan gjelde når man for eksempel er på ferie, sier sjef for datatjenester, Arne Igesund i Network Norway.

Han medgir at ettersom de ennå ikke har fått en makspris, kan det i tilfeller med høyt forbruk lønne seg med en fast pris.

Bruker man 80 megabyte data en måned og fem gigabyte neste måned, betaler man 79,20 kroner den ene måneden, og 379 kroner den andre. Med mva blir beløpene henholdsvis 99 kroner og 473,75 kroner.

Det betyr ikke at det er fritt fram å haie ubegrenset med gratis megabyte når man først har nådd pristaket: Ved forbruk utover fem gigabyte på én måned strupes hastigheten til 128 kb/s, altså smalbånd.

Myhre mener konkurrentene Telenor og Netcom melker kundene sine gjennom fastprisabonnementer. Hun mener kunden ofte ender opp med å velge et alternativ de på langt nær klarer å utnytte fullt ut.

Telenor tilbyr tre alternativer: Fri bruk, Litt bruk og Kveld og helg. Profesjonelle brukere velger gjerne Fri bruk, og opplever, ifølge Myhre, at de i perioder ikke utnytter det de betaler for.

Tunge brukere vil få de samme utgiftene med Telenor som med Network Norway. Brukere med både lette og tunge perioder, vil kunne spare på å velge Network Norway.

Når det gjelder dekning, skal det ikke være ulemper forbundet med å velge Network Norway framfor Telenor. Network Norway benytter Telenors mobilnett i tillegg til sine egne basestasjoner i de store byene.

    Les også:

Til toppen