BEDRIFTSTEKNOLOGI

Frisk høst for Java

JavaSoft lover en spennende høst for Java. I tillegg til at Java kommer i en ny versjon i desember, vil JavaSoft levere mange nye produkter og teknologier de neste to månedene.

Anders Berg
13. sep. 1996 - 11:30

JavaSoft, datterselskapet til Sun Microsystems Inc. som står bak programmeringspråket Java, lanserer en ny versjon i desember. Den nye versjonen 1.1 av JDK (Java Development Kit ) vil inneholde mer enn et dusin nye funksjoner. Blant annet vil JavaBeans, teknologien som muliggjør samarbeid mellom Java applets, OpenDoc og ActiveX, være implementert. Dokumentasjonen til dette og noen av de nye fuksjonene er allerede publisert.

Ifølge tidsskriftet USA Today, planlegger selskapet å annonsere et samarbeid med IBM i slutten av september. Samarbeidet omfatter Java-baserte sikkerhets- og serverløsninger.

JavaSoft vil komme med flere detaljer og introdusere nye lisensavtaler for det framtidige operativsystemet JavaOS i neste uke. JavaOS er beregnet på NC (Network Computer), personlige assistenter og andre ikke-PC baserte systemer. Netscape Communications Corp. vil ikke rekke å implementere JDK 1.1 i versjon 4.0 av Navigator.

Alt i alt ser det ut som om JavaSoft jobber enda hardere med å sikre at Java blir en internasjonal standard innen alle former for forbrukerelektronikk og mye av dette vil komme til syne i de neste par månedene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.