Frisk rekruttering i Agresso

Programvareselskapet Agresso har store vekstambisjoner og søker flere titalls nye medarbeidere.

Programvareselskapet Agresso har store vekstambisjoner og søker flere titalls nye medarbeidere.

Det norske programvareselskapet Agresso var som et børseventyr fra 1996 med sterk vekst og ekspansjon i stadig nye markeder.

Men som de fleste andre IT-selskaper gikk også Agresso på en smell i dotcom-årene, og ble i 2000 kjøpt opp av nederlandske Unit 4 som gav konsernnavnet Unit 4 Agresso Group.

I dag er Agresso skilt ut som et datterselskap som bistår med salg og implementering, men det andre selskapet Agresso R&D (Research and Development) utvikler programvare for det internasjonale markedet.

Selskapene har 250 ansatte og omsetter for 300 millioner kroner med resultat på henholdsvis 14 millioner og 60 millioner skattet til norske myndigheter.

Nå ruster Agresso opp og søker etter nye hoder. Ifølge administrerende direktør Helge Strypet skal selskapet ha en vekst på 15 prosent innen tre til fire år. Staben skal økes med mellom 40 til 60 nye medarbeidere i de nærmeste årene.

Det var satsningen mot USA som for noen år siden gav smellet, men selskapet har likevel hatt en jevn og fin utvikling gjennom turbulente år, forsikrer Strypet.

Det er spesielt i det norske markedet Agresso har posisjonert seg med økonomi- og personalsystemer. I dag har selskapet en sterk markedsposisjon i det norske kommunemarkedet, der systemet er implementert i 170 norske kommuner.

I tillegg bruker 300 statlige virksomheter og departementer programvaren.

- Vårt mål er å utvikle systemer som skal gjøre administrative rutiner mer effektivt med mindre ressurser. Vi vil være sterke drivere til moderniseringsminister Morten A. Meyers målsetting om å bli en ledende digital nasjon, sier Strypet til digi.no.

Han mener at Norge som et høykostland må gjøre rutiner mer effektivt for å kunne konkurrere med utlandet. Agresso eksporterer selv til 20 land, der England, Sverige, Benelux-landene, Tyskland, Frankrike og Spania er de største mottagerne.

Agresso ønsker å styrke staben både fra erfarne konsulenter med kombinasjon av bransjekunnskap og IT og nyutdannede.

Til toppen