Friske millioner til Nordisk Språkteknologi

Mellom 21 og 44 millioner kroner i ny kapital og en nedbemanning fra 65 til 45 årsverk skal få Nordisk Språkteknologi på beina igjen.

Nordisk Språkteknologi har også fått merke nedgangstidene. I går måtte selskapets tidligere samarbeidspartner Lernout & Hauspie kaste inn håndkleet. Men vossingene gir seg ikke. NST fastslo på sin generalforsamling torsdag at selskapets markedsorientering og fremtidstro er gitt fornyet tillit i et knusktørt kapitalmarked. Selskapets styre vil hente inn mellom 21 og 44 millioner kroner i en emisjon. 17 millioner er allerede på plass, skriver selskapet i en pressemelding.

I tillegg er et langsiktig lån på 8 millioner kroner sikret. Kapitaltilgang ved fulltegning er vurdert som tilstrekkelig for å bringe selskapet i posisjon til positiv kontantstrøm.

NST har det siste året gjennomgått en endringsprosess fra teknologiselskap til markedsorientert aktør. Blant annet gjennom salg av produkter som "VoiceCard" og "VoiceMessenger" inn mot telekom- og mobilt Internett-markedet. Dette har skapt økende inntekter for selskapet.

Både eksisterende aksjonærer og nye investorer ser ut til å ha tro på selskapets muligheter i et voksende marked.

NST kutter også kraftig i staben, og nedbemanner fra 65 til 45 årsverk. Kombinasjonen av nedbemanningen og fokus på telekom- og mobilt Internett-markedet, samt videreføring av satsingen innen forretningsområdene diktering og "Assistive Technologies & Learnings Systems" gjør at selskapet har penger til drift frem til det når en planlagt positiv kontantstrøm i tredje kvartal 2002.

Selskapet vil med dette beholde sitt teknologiske kraftsenter på Voss.

Til toppen