RESULTATERFINANS

Friske tall fra Ergo Group

Posten-eide Ergo Group og Per Andersen kan vise til rekordvekst i et ellers trist marked.

29. aug. 2002 - 09:00

Sammen med Posten, la det heleide IT-selskapet Ergo Group frem tall for første halvår i går. Ergo er med sine driftstjenester, systemeutvikling og tilbyr lønn og personalesystemer et av landets større IT-selskaper.

I første halvår omsatte selskapet for 1,447 milliarder kroner og satt igjen 231 millioner kroner i resultat. En post er holdt utenfor - tallene inkluderer ikke avskrivninger. Men i følge Wibecke Brusdal, informasjonssjef i Ergo Group, er det bare minimale avskrivninger, men hun vil ikke ut med nøyaktige tall.

Likevel blir resultatet på 231 millioner kroner før avskrivninger intet mindre enn oppsiktvekkende i dagens marked.

Omsetning viser en vekst på hele 30 prosent fra samme halvår i fjor, noe som også bør få øyenbrynene til å løfte seg i disse tider.

Men deler av den fenomenale veksten skyldes oppkjøp, blant annet av Runit, biter av ITworks og det norske kontoret til Internett-selskapet Mind. Dette utgjør tilsammen rundt 230 ansatte og øker staben totalt til rundt 2000. Oppkjøpene utgjør dermed kanskje opp mot halvparten av omsetningsveksten i Ergo Group.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.