Frister køleie bæringer med lokale IT-jobber

Hello-sjef Nadir Nalbant skal trekke til seg smarte IT-hoder lokalt i Asker og Bærum.

Hello-sjef Nadir Nalbant skal trekke til seg smarte IT-hoder lokalt i Asker og Bærum.

Telegründer Nadir Nalbant etablerte mobil- og bredbåndsselskapet Hello for tre år siden.

I samarbeid med Ice har Hello inngått mobilt bredbåndssamarbeid for å innta det norske bedriftsmarkedet med innovative mobile tjenester.

Ice har bygd ut sitt eget nett av basestasjoner siden 2006, og dekker nå 89 av Norges 97 byer. Selskapet konkurrerer med Telenor og Netcoms 3G-nett.

Nå vil Nalbant utvide sin virksomhet, og trenger flere hoder utover de 50 ansatte i dag. I et nærmest støvsuget marked for arbeidskraft vil Nalbant satse på lokale krefter i Asker og Bærum.

Ved sin Asker-etablering med nytt regionskontor, lokker Hello med køfri arbeidsvei til bilister som i en årrekke har sittet i endeløse køer fram og tilbake til Oslo.

De følger dermed en Asker-trend når det gjelder bevissthet rundt lokalisering i Asker, skriver Asker og Bærum Budstikke.

Hello skal ha opptil 30 nye medarbeidere innen året. Selskapet skal allerede ha klart å rekruttere fire medarbeidere som følge av jungeltelegrafen.

Midas Data er et annet eksempel som med sin nye beliggenhet lokket nyansatte med denne teksten: «Lei av å stampe i kø - og heller jobbe i Asker»?

Administrerende direktør Per Maastad uttalte til Budstikka at nettopp Asker-lokaliseringen var det som var fordelen for å rekruttere lokale IT-hoder.

digi.no har tidligere skrevet om Forsvaret som på Kolsås har klart det IT-bedrifter nærmest har sett på som en umulighet, nemlig å rekruttere 100 nye medarbeidere det siste året.

    Les også:

Et annet gigantselskap som har valgt å flytte innad i Asker-kommunen er Western Geco som flytter over til et nytt bygg i Asker.

Til toppen