Frister med allsidig «grønn» PC

EU har oppgradert «grønne PC-er» til lovfestet krav. Fujitsu Siemens svarer med en ny, allsidig modell.

EU har oppgradert «grønne PC-er» til lovfestet krav. Fujitsu Siemens svarer med en ny, allsidig modell.

Den europeiske PC-leverandøren Fujitsu Siemens har lenge hatt såkalte grønne PC-er i assortimentet. Poenget er å sørge for maskiner som gjennom produksjon, bruk og vraking belaster miljøet så lite som mulig. Selskapets grønne modeller går lenger enn kravene satt av sertifiseringsprogrammer som Blue Angel, Svanen og Energy Star – og som de fleste Fujitsu Siemens volummodellene tilfredsstiller.

    Les også:

I går lanserte selskapet sin sjette grønne modell, tilpasset reguleringer fra EU-kommisjonen, som skal gjøres gjeldende i 2005. Nytt i Scenic C620 er Intels blyfrie brikkesett i915GV. Med andre miljøvennlige komponenter er det samlede blyinnholdet på hovedkortet redusert fra 12 til ett gram.

Ellers merkes miljøvennligheten godt under bruk. Grønne PC-er er praktisk talt lydløse, og trekker minimalt med strøm.

Når det gjelder funksjonalitet, ofrer man intet ved å velge grønt. C620 kommer i liten formfaktor med seriell ATA-disker, fire minnespor og tre USB-utganger. Det tilbys et bredt utvalg optiske lagringsmedier, med og uten brenning, samt mulighet for to skjermer, integrert WLAN, integrert smartkortleser og innbruddsvarsling til systemadministrator.

Til toppen