KARRIERE

Fristilte satser Uten1Tråd

Tidligere fristilte gjør seg til gründere i et selskap med løsninger innen mobil e-handel.

Kostnadskutt, fusjoner og lavere etterspørsel har ført til at mange har måtte gå i IKT-bransjen etter dot.com døden.

Arbeidsledigheten har ligget godt over 2.000 IT-personer, men begynner nå sakte å avta etter hvert som oppdragene har tatt seg opp. 2004 var året da veksten for IKT-bransjen endelig var tilbake som gav seg utslag i en rekke nye børsnoteringer i Norge.

Uten1Tråd føyer seg inn i rekkene av nye selskaper som nå etableres. Nøden lærte naken kvinne å spinne. Så er også Uten1Tråd et resultat av fristilte IT-folk som vil gjøre butikk på trådløs mobiltelefoni.

Tidligere seniorrådgiver Inge Wallumrød i Ementor og Ståle Throndsen er blant dem som ikke har satt seg ned og tvinnet tommeltotter. Nå lanserer grunderne Uten1Tråd som har spesialisert seg på løsninger for det mobile Internett med WAP og databaseløsninger som spesialitet.

Uten1Tråd står blant annet bak WAPStartsiden, WLAN Locator, Golf Locator og Harbour Locator.

Mobile Shopping tilbyr varer og tjenester via mobilt grensesnitt; mobiltelefon eller PDA.

- Løsningen er en fullverdig nettbutikk med handlevogn og kasse, lik de vanlige nettbutikkene, men aksesserbar via små enheter, forklarer daglig leder Inge Wallumrød.

Så lenge det er mobildekning, kan kunder finne frem til den butikken som har Mobile Shopping og handle det de vil ha uten behov for PC eller Internett.

Dermed kan man i prinsippet sitte på alt fra trikken eller på en fjelltopp og handle.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.