Fritt frem for svensk SW-pirat

En svenske har solgt tusenvis av CD-ROM-plater med stjålen programvare for 350 kroner stykket. Hverken myndigheter eller programvareprodusenter bryr seg, hevder mannen overfor Computer Sweden og påstår at han har politifolk blant sine kunder.

En svenske har solgt tusenvis av CD-ROM-plater med stjålen programvare for 350 kroner stykket. Hverken myndigheter eller programvareprodusenter bryr seg, hevder mannen overfor Computer Sweden og påstår at han har politifolk blant sine kunder.

En CD-brenner og en e-post-adresse. Det er alt han trenger, svensken, som har solgt tusenvis av piratkopierte CD-ROM plater. Han tar 350 kroner stykket, men er også frekk nok til å la folk abonnere på utgivelsene.

Det er Computer Sweden (CS) som forteller historien om den svenske piraten. Mannen hevder at han sender ut to CD'er i uken - altså omtrent 1,3 GB programvare i løpet av sju dager. Prisen er altså 700 kroner for to CD'er. Mannen hevder at han fikk 166 nye kunder bare i forrige uke - og at han har gitt ut 350 forskjellige CD-ROM-plater.

- Da får man jo det aller siste i programvare, sier mannen til CS.

At folk piratkopierer er ikke noe nytt. At politiet ikke bryr seg om denne kriminelle handlingen er heller ikke noe nytt. Men svensken hevder at han har gode kilder innen politiet som varsler ham hver gang det er snakk om å gjennomføre en razzia.

- Skulle de mot formodning ha det i tankene, så får jeg vite det et par dager i forveien, sier han til Computer Sweden.

CD-brennere er jo ikke akkurat raske, men den oppfinnsomme og kriminelle svensken har løst det problemet. Han leier tjenester fra et firma. Mannen kjøper programmene selv og sender dem rett til firmaet som står for produksjonen.

- Vi leier inn et selskap som har en egen presse. Totalt ga vi ut ut 300 CD-ROM-plater i fjor og solgte 4000 stykker til forskjellige kunder, hevder han.

Mannen bruker kommersielle kanaler i markedsføringen sin. Flere svenske internettleverandører blir brukt for å kapre nye kunder og de potensielle kundene får som oftest en e-post med tilbud om billige CD'er.

- Jeg vet selvsagt at det er ulovlig, men det er ingen som bryr seg om sånne som meg. Dessuten er jeg forsiktig med tanke på hvem jeg selger til. Jeg ringer alltid tilbake og hvis det virker skummelt selger jeg ikke, sier mannen til CS.

Han hevder også at han har flere politifolk og andre myndighetspersoner som kunder. Derfor frykter han ikke å bli arrestert.

- Selv ikke de som lager programvaren bryr seg om dette. Det finnes jo ikke privatpersoner som går ut og kjøper Autocad for 30.000 kroner, sier han.

Til toppen