BEDRIFTSTEKNOLOGI

FrontPage 2000 med XML-støtte

Microsofts neste utgave av web-publiseringsverktøuet FrontPage vil blant annet støtte XML, noe som sammen med Office 2000 vil gjøre Internett-publisering av Office-dokumenter mer fleksibelt.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
21. juli 1998 - 15:42

Microsoft vil ifølge InfoWorld Electric komme med FrontPage 2000 i første kvartal neste år. Programmet skal samarbeide svært tett med den kommende Office 2000 suiten. Dette innebærer blant annet at dokumenter laget i Office 2000 kan lagres direkte inn i et FrontPage-basert nettsted.

FrontPage vil automatisk oppdage de nye dokumentene og lage lenker til dem.

Ved hjelp av FrontPage 2000 skal man også kunne sende og motta HTML-kode mellom andre Office-applikasjoner. Dette skyldes integreringen av XML (Extensible Markup Language) i filformatene til Office. Til nå har for eksempel regneark blitt lagret på nettsteder som statiske bilder. Hvis man så skulle importere dem igjen inn i en Office-applikasjon, ville man ikke kunne gjøre endringer på dem. Ved å lagre ytterligere informasjon i XML, vil regnearkene fortsatt være dynamiske når man åpner dem igjen i Excel.

FrontPage 2000 vil ifølge InfoWorld Electric også være mer egnet for grupper av webdesignere, ved at man kan stille inn forskjellige tilgangsnivåer for forskjellige brukere. Man kan sjekke websider inn og ut, slik at hvis en bruker forsøker å sjekke ut en webside som allerede er sjekke ut av noen andre, får brukeren beskjed om hvem som har sjekket ut siden og som har rettighetene for øyeblikket.

FrontPage 2000 vil komme i én versjon som støtter 12 forskjellige språk, noe som er en fordel hvis innholdet på nettstedet er på et annet språk enn verktøyet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.