FrontPage 98 i beta

Microsoft vil lansere en betaversjon av FrontPage 98, deres verktøy for design og utvikling av websteder.

Microsoft vil lansere en betaversjon av FrontPage 98, deres verktøy for design og utvikling av websteder.

Microsoft vil, som med FrontPage 97, gi ut en test-utgave av FrontPage 98 som kan brukes ut året. En tidsmekanisme innebygget i programmet hindrer at gratisversjonene av produktet virker etter 31. desember.

Ifølge ZDNet vil FrontPage 98 selges for 149 dollar, mens en oppgradering av tidligere versjoner vil koste 55 dollar.

Den nye utgaven av FrontPage benytter et konsept som Microsoft bruker i sin PowerPoint-applikasjon, nemlig et sett maler som hjelper til med designe en applikasjon.

I FrontPage vil Microsoft tilby mer enn 50 slike maler, her kalt "Themes", som kan brukes som fundament for kontruksjonen av en enkel side eller et helt websted. Microsoft vil også lage flere slike maler som vil bli tilgjendelige for nedhenting fra deres websted.

Den nye versjonen av FrontPage inneholder også et verktøy for å forenkle utviklingen av innholdet som kan bli levert over en push-kanal som bruker Microsofts Channel Definition Format.

Pat Kirtland, produktgruppesjef for FrontPage hos Microsoft, sier til ZDNet at han regner med at mer enn én million brukere vil ha prøvd minst en utgave av FrontPage før den kommersielle utgaven av programvaren kommer ut i oktober.

- Av brukerne av FrontPage, bruker omtrent 35 prosent programmet til å lage interne websider for avdelinger i bedrifter. En like stor gruppe er profesjonelle utviklere som for bedrifter lager websteder som også er tilgjengelige for publikum utenfor bedriften, sier Kirtland

- Resten av brukerne er enkeltpersoner og folk som lager websider på hobbybasis.

Testutgaven av FrontPage 98 vil bli tilgjengelig på Microsofts websted neste uke. Selskapet tilbyr også å levere en CD-versjon av beta-utgaven til kunder som er villige til å betale frakten selv.

Til toppen