BEDRIFTSTEKNOLOGI

FrontPage 98 kan slette disken din

Det er nylig blitt oppdaget en alvorlig feil i Microsofts applikasjon for produksjon av Web-sider. Men selv om feilen kan føre til at hele harddisker blir slettet, vil ikke Microsoft innrømme at det faktisk er en lus.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
8. mai 1998 - 11:53

Det er nettstedet BugNet som melder om problemet forbundet med FrontPage 98.

Problemet gjør seg gjeldene hvis man har opprettet en FrontPage web i roten på en harddisk - for eksempel i c:\ - og senere ønsker å slette den diskbaserte weben. Hvis du gjør dette, vil FrontPage slette alt på hele disken.

Nå skjer ikke dette i hvert eneste tilfelle, en betingelse må oppfylles før dette kan skje med oppstartsdisken (c:\), nemlig at du har slettet FrontPages egendefinerte standardkatalog for webene, som typisk heter c:\webshare\wwwroot. Hvis denne katalogen er i behold, vil ikke FrontPage slette innholdet på c:\-disken. Men innholdet på andre disker og partisjoner som har diskbaserte FrontPage-weber installert, kan gå tapt.

Til BugNet sier Microsoft at dette ikke er snakk om noen lus, men planlagt egenskap i FrontPage. Forstå det den som kan. Det må ihvertfall være en av de mest destruktive egenskapene Microsoft har bygget inn i et program.

Ifølge BugNet sier Microsoft at man bare får la være å bruke roten på diskene som web-katalog.

digi.no følger opp saken.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.