JUSS OG SAMFUNN

FrP og Konkurransetilsynet spørrende til digitalfusjon

Fremskrittspartiet vil ta den planlagte digitalfusjonen mellom NRK, TV2 og Telenor opp i Stortingets spørretime onsdag. Samtidig kan Konkurransetilsynet torpedere planene de ennå ikke kjenner til.

Sigvald Sveinbjørnsson
15. jan. 2001 - 05:41

Per Sandberg (bildet), Fremskrittspartiets mediepolitiske talsmann, vil ta opp samtalene mellom TV 2, NRK og Telenor i Stortingets spørretime neste onsdag. Da vil han be kulturminister Ellen Horn om å redegjøre for hvilke tanker hun har om samarbeidet mellom partene og en mulig etablering av et felles digitalt sendenett.

Det melder NTB.

Les bakgrunnen for samtalene: Diskuterer felles digital mediegigant

-Vi stiller oss veldig negative til et samarbeid mellom disse tre aktørene, og synes planene er skumle. Vi frykter helt klart at en monopolsituasjon blir konsekvensen hvis planene blir satt ut i livet, sier Sandberg til NTB.


Men i Arbeiderparti-leiren er tonen en ganske annen. Jon Olav Alstad, som er mediepolitisk talsmann i AP, applauderer samarbeidet mellom de tre store: NRK, TV2 og Telenor.

-Vi har i lengre tid etterlyst flere sånne initiativ om et bredere samarbeid. Vi synes derfor det er veldig positivt at NRK, TV 2 og Telenor nå jobber med konkrete planer for et omfattende samarbeid dem imellom, sier Alstad til NTB.

Konkurransetilsynet er også spørrende til samarbeidet, og det er slett ikke sikkert at tilsynet vil gå med på at de tre gjør noe sammen.


Konkurransedirektør Knut Eggum Johansen forteller til NTB at ingen av partene har kontaktet tilsynet, og at de ikke vet mer enn det som har kommet frem i media.

- Slik det ser ut, er det en svær sak som vi helt sikkert kommer til å gå igjennom, sier Eggum Johansen til NTB.

-Det viktige for oss er at NRK, TV 2 og Telenor ikke får monopol. Andre tjenesteleverandører må også få tilgang til et framtidig digitalt sendenett. Ingen må utestenges. Skjer det vil vi sette foten ned, forklarer Eggum Johansen.

Konkurransetilsynet kan på denne måten torpedere hele samarbeidet, om de tre aktørene ikke oppfyller tilsynets krav.

Tilsynet forteller til NTB at de kommer til å innhente den informasjonen som er nødvendig idet planene blir mer konkrete.

Få med deg det som skjer i Media. Les: Medierapport fra digitoday.no
Dagensspørsmål
Er det en god idé å slå sammen ressursene i TV2, NRK og Telenor for å bygge et felles, digitalt sendenett?

Nei, de får for stor markedsmakt
Ja, det er ressursbesparende og riktig
Vet ikke

Trykk her for å se resultatet så langt
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.