Frp tester bredbånd langs E6

Klar for å strømme D.D.E. med Spotify.

Frp tester bredbånd langs E6
ROADTRIP: Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) og teamet hans skal prøve seg på musikkstrømming langs E6. Bilde: Samferdselsdepartementet

Politisk ledelse i Samferdselsdepartementet legger ut på roadtrip til Kirkenes, melder NTB.

Når bilen med statsråd Ketil Solvik-Olsen (Frp) legger ut på E6 fra Oslo mandag morgen er det blant annet for å sjekke tilstanden på bredbånd langs hovedfartsåren.

Gutta på tur

Med på turen er både Frp-nestor Carl I. Hagen, statssekretær Bård Hoksrud og Solvik-Olsens politiske rådgiver Reynir Jóhannesson. Sistnevnte får ansvaret med å by på folkelig musikk (D.D.E. blir et selvsagt innslag), og har lagt opp til å strømme musikken.

Så får tiden vise om dekningen og ytelsen på nettilbudet langs motorveien er tilstrekkelig til at herrene får en hyggelig opplevelse eller ikke.

– Vi har hatt mye debatt om hva vi skal høre på. Selv om jeg er redd det kan bli en og annen sang som omhandler E6, så kommer jeg til å holde kontroll over Spotifyen. Slik får vi også testet streamingen langs veien, sier Jóhannesson til NTB.

Skulle bredbåndet vise seg å være av det smalere slaget, du kan for alle praktiske formål glemme å strømme tyngre innhold over en Edge-forbindelse eller dårligere, så kan de alltids ty til offline-modus.

Reisen handler imidlertid ikke bare om telekommunikasjon, underveis blir det møter om både vei, havner og jernbane, alle områder som sorterer under samferdselsstatsråd Solvik-Olsens ansvarsområde i regjeringen.

Ifølge NTB er turen delt opp i to etapper, og vil foruten bil også omfatte etapper med tog- og flyreiser.

– Første etappe ender når gjengen ankommer Bodø med tog torsdag. Derfra flyr Solvik-Olsen tilbake til Østlandet for å åpne en vei i Buskerud. Så flyr han nordover igjen og turen fortsetter mot Kirkenes, der statsråden ankommer 3. juli, skriver nyhetsbyrået.