BEDRIFTSTEKNOLOGI

Frustrerende framskritt for dansk politi

Effektivisering og barberte budsjetter førte til at mange danske politikammer sto uten et fungerende, sentralt personregister etter nyttår.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
28. jan. 2003 - 10:28

Det danske politiet har ifølge avisen JydskeVestkysten sett seg nødt til å gå tilbake til det tidligere systemet, etter at et nytt, sentralt personregistreringssystem har ført til svarte skjermer ved politikamrene rundt om i Danmark.

Til avisen sier visekriminalkommissær Peer Withagen fra Politiforbundet i Danmark, at det er omtrent 2000 arbeidsstasjoner som enten går i sort eller som arbeider med store forsinkelser når det nye systemet brukes.

Årsaken er ifølge Withagen at verken servere eller PC-er er blitt byttet ut i forbindelse med overgangen til det nye systemet. Men det er ikke satt av penger til dette formålet, etter at budsjettet ble redusert med 60 millioner kroner i fjor.

Det å gå tilbake til det gamle systemet mener Withagen kun må være en midlertidig løsning.

- Å gå tilbake til det gamle systemet er som å pisse i buksene for å holde varmen, sier Withagen.

Lederen for Rikspolitiets dataavdeling, politimester Peter Carpentier, er derimot av en annen oppfatning:

- Det er meget tilfredsstillende at vi har funnet en løsning så rask, sier han til JydskeVestkysten.

Ifølge avisen skal Rikspolitiet ha et krisemøte denne uken hvor også Innenriksministeriets CPR-kontor (Centrale Personregister), som har levert systemet, vil delta.

Carpentier har foreløpig ingen oversikt hva som skal til for å få det nye systemet til å fungere, men antar at politiet nok må bruke det gamle systemet "noen måneder til."

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.