BEDRIFTSTEKNOLOGI

Frustrerende framskritt for dansk politi

Effektivisering og barberte budsjetter førte til at mange danske politikammer sto uten et fungerende, sentralt personregister etter nyttår.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
28. jan. 2003 - 10:28

Det danske politiet har ifølge avisen JydskeVestkysten sett seg nødt til å gå tilbake til det tidligere systemet, etter at et nytt, sentralt personregistreringssystem har ført til svarte skjermer ved politikamrene rundt om i Danmark.

Til avisen sier visekriminalkommissær Peer Withagen fra Politiforbundet i Danmark, at det er omtrent 2000 arbeidsstasjoner som enten går i sort eller som arbeider med store forsinkelser når det nye systemet brukes.

Årsaken er ifølge Withagen at verken servere eller PC-er er blitt byttet ut i forbindelse med overgangen til det nye systemet. Men det er ikke satt av penger til dette formålet, etter at budsjettet ble redusert med 60 millioner kroner i fjor.

Det å gå tilbake til det gamle systemet mener Withagen kun må være en midlertidig løsning.

- Å gå tilbake til det gamle systemet er som å pisse i buksene for å holde varmen, sier Withagen.

Lederen for Rikspolitiets dataavdeling, politimester Peter Carpentier, er derimot av en annen oppfatning:

- Det er meget tilfredsstillende at vi har funnet en løsning så rask, sier han til JydskeVestkysten.

Ifølge avisen skal Rikspolitiet ha et krisemøte denne uken hvor også Innenriksministeriets CPR-kontor (Centrale Personregister), som har levert systemet, vil delta.

Carpentier har foreløpig ingen oversikt hva som skal til for å få det nye systemet til å fungere, men antar at politiet nok må bruke det gamle systemet "noen måneder til."

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.