Frykt for resultatsmell i Eterra

Kilder digi.no har snakket med varsler enda svakere desember-tall enn varslet, noe som kan føre til nye kutt i Norges-staben.

Kilder digi.no har snakket med varsler enda svakere desember-tall enn varslet, noe som kan føre til nye kutt i Norges-staben.

Problemene i skadeskutte Merkantildata og særlig deres hoveddatterselskap Eterra er langt fra over. Kilder hevder overfor digi.no at det ligger an til ytterligere dårlige nyheter fra systemintegrator-selskapet.

17. desember sendte Merkantildata ut et resultatvarsel:

"Merkantildatas styre konstaterer etter gjennomgang av resultatene for oktober og november, og indikasjoner på utviklingen i desember, at markedene for selskapets hovedvirksomheter viser en svakere utvikling enn tidligere forventet", skrev selskapet. Selskapet forventer at Ementor er over i pluss i fjerde kvartal, men estimatene for Eterra ble tatt ned fra pluss 35 millioner kroner til rundt minus 20 millioner kroner.


Siden 17. desember skal det ha blitt enda verre. Stemmer ryktene, vil den nyansatte toppsjefen Arne A. Jensen legge frem enda dårligere tall for fjerde kvartal. Årets desember-måned ble nemlig uvanlig kort.

- Eterra Norge hadde budsjettert med 330 millioner kroner i omsetning i desember. Den 21. desember, som i praksis ble siste arbeidsdag i fjor, hadde de bare fått solgt for halvparten av budsjettet, påstår en kilde til digi.no.

Eterra Norge omsatte for 552 millioner kroner i tredje kvartal, men hadde åpenbart satset på et kraftig julesalg. Generelt løfter fjerde kvartal seg 25 prosent over resten av året. Dette sa Eterra-sjef Steinar Sønsteby da han i et intervju med digi.no i går uttalte at Merkantildata ikke tror på noen snarlig opptur for markedet.

En av digi.nos kilder hevder at det derfor ligger an til en ny runde med oppsigelser i Eterra Norge. Etter en nedbemanning i fjerde kvartal, har Eterra Norge i dag rundt 800 ansatte.


Kilden sier også at Eterra sliter med å gjennomføre lovede innstrammingstiltak. Selskapet selger i dag blant annet PC-er og servere fra både IBM, Sun, HP og Compaq. Antall forbindelser og sortimentet skulle vært redusert for lengst, men dette har ikke skjedd.

Merkantildatas finansdirektør Svein Skjelle sier til digi.no at han ikke kan kommentere rykter.

Selskapet skal legge frem sine kvartalstall 14. februar.

Til toppen