AVTALER & KONTRAKTER

- Fryktelig tøff start

Men nå kan Per Hove og Oracle-ekspertene hans endelig smile.

18. jan. 2010 - 12:44

Det ferske konsulentselskapet Right Consulting har sikret seg sin første driftskontrakt, med sertifiseringsselskapet Nemko.

- Nemko har rundt fem hundre ansatte i 15 land. Vi tar over over full drift og forvaltning av deres Oracle-løsninger de neste fem årene, forteller Per Hove til digi.no.

Avtalen er verdt syv millioner kroner i avtaleperioden og markerer slutten på konsulentselskapets ett år lange ørkenvandring.

Forretningsmodellen til Right Consulting er å levere senior Oracle-ekspertise lokalt, og så outsource rutinemessige oppgaver som oppgradering og utvikling til Boston og India, gjennom et samarbeid med Sierra Atlantic. Løsningen for Nemko skal driftes hos Digiplex på Økern.

- Tøff start

Hove startet Right Consulting for drøyt ett år siden, kort tid etter han sluttet som administrerende direktør i Oracle Norge.

Oppstarten var friskt timet samtidig med finanskrisen, som for alvor gjorde seg gjeldende i IT-bransjen fra høsten 2008.

- De første seks månedene var fryktelig tøffe. Vi måtte bruke mye tid på å bygge kjennskap til markedet. Det har også vært lange salgssykluser. Det første møtet med Nemko gjorde vi i februar og avtalen ble ikke lukket før i desember.

I tillegg innrømmer Hove at han overvurderte markedet. Det skulle vise seg langt vanskeligere å få innpass hos offentlig sektor enn han først forstilte seg.

- Offentlig sektor har et krav til historikk og referanser i markedet som jeg ikke hadde tatt inn over meg.

Deltakelse på de offentlige anbudene er derfor skrinlagt. Det ble for vanskelig for en ny aktør å måle seg i konkurransen med de etablerte.

Bedre gikk det når Hove og hans ansatte banket på døra i privatmarkedet.

De har brukt mye tid på å fysisk være ute hos kunder og presentere seg, forteller Hove, som selv er ute å gjør kundeoppdrag sammen med selskapets fem øvrige konsulenter.

- Vi nådde ikke målet med ti nyansettelser, men nå er vi nesten halvveis. Ting tar enda lenger tid enn man tror, og det blir ikke før i år at vi har økonomi i selskapet. Men 2010 tror jeg blir et veldig ålreit år, sier han.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.