ANALYSER

Frykter ikke utenlandsk IT-konkurranse

Mindre IT-selskaper er store i egne øyne, og bekymrer seg ikke for utenlandsk konkurranse, viser ferske tall.

Det er en bred oppfatning i IT-bransjen om at konkurransen fra utlandet vil tilspisse seg framover. Norge har verken nok IT-folk eller ressurser til å dekke den voksende etterspørselen.

Derfor er det kanskje overraskende at mindre IT-selskaper ikke frykter konkurransen, og har fortsatt sterk tro på framtiden.

De mindre konsulentselskapene hevder at de merker noe til konkurransen fra utenlandske konsulenter i noen særlig grad. Syv av ti har selv ikke merket til noen økt konkurranse fra utenlandske IT-konsulenter, noe som er en økning siden april da seks av ti gav samme svar, viser det nye eWorkbarometeret for september der 1600 mindre konsulentselskaper i Norden deltar.

Seks av ti mindre IT-konsulentselskaper tror at etterspørselen etter IT-tjenester kommer til å øke de nærmeste tolv månedene.

eWork er en nordisk konsulentmegler innenfor IT og samarbeider med mindre IT-konsulentselskaper i Norge, Sverige, Danmark og Finland. I eWorkbarometeret kommer selskapene med sine utsikter og prognoser for fremtiden.

Selv om framtidsoptimismen fortsatt er stor, er det en liten nedgang siden april da åtte av ti trodde på en økning. Uroen for utenlandsk konkurranse er fortsatt liten.

De mindre IT-bedriftene tror heller ikke at situasjonen kommer til å forandre seg de neste 12 månedene. Knapt halvparten (44 prosent) tror ikke at konkurransen fra de utenlandske IT konsulenter kommer til å innvirke på egen arbeidssituasjon. Omlag halvparten tror at den kommer til å påvirke noe. Bare fem prosent tror at den kommer til å påvirke mye. I april var det flere som trodde på økt utenlandsk konkurranse de neste 12 månedene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.