Frykter jernalder etter Meyer

IKT-Norge frykter det verste for IKT-næringen, men Arbeiderpartiet roser Morten Meyers arbeid.

IKT-Norge frykter det verste for IKT-næringen, men Arbeiderpartiet roser Morten Meyers arbeid.

Flertallet av det norske folk stemte for et regjeringsskifte, men en minister ville nok flertallet helst hatt med videre, i hvert fall de som jobber i IT-bransjen. Morten Andreas Meyer har oppnådd en enestående popularitet i bransjen, og IKT Norge frykter nå for fremtiden til reformene han har satt i gang.

- Sterke krefter i fagbevegelsen sier at det skal nedlegges, hevder Meyer overfor Finansavisen.

Effektivisering betyr ofte tapte arbeidsplasser på kort sikt. Meyer og andre i bransjen frykter nå at LOs Gerd Liv Valla og andre fagbevegelser skal kunne presse Arbeiderpartiet til å skrinlegge flere av prosessene.

- Det blir viktig å bygge nye relasjoner, for Valla vil styrke tradisjonell industri, og da snakker vi om jern og metall, sier generalsekretær i IKT-Norge, Per Morten Hoff.

Men slike bakstreverske stempler ser det ikke ut til at Arbeiderpartiet vil ha på seg.

– Meyer har gjort mye bra når det gjelder arbeidet med å samordne flere etater, slik at offentlig sektor møter folk med ett ansikt. Det skal han ha, sier Karin Yrvin, nestleder i Oslo Ap, til Dagens Næringsliv.

Hun er arkitekten bak Arbeiderpartiets politikk om kunnskapssamfunnet i det nye partiprogrammet. Hun mener en rødgrønn regjering bør fortsette Meyers linje.

– Det var vi som satte i gang eNorge-planene da vi satt i regjering sist. Dette arbeidet bør det bygges videre på, sier Yrvin til Dagens Næringsliv.

Dette gjelder også for borgerportalen MinSide.

Spekulasjonene er i gang om hvem som kan bli ny moderniseringsminister. Hoff nevner Trond Giske og Tore Sandvik som kunnskapsrike kandidater. Han foretrekker Sandvik.

Til toppen