Frykter misbruk av stjålne skattedata

Stortings-representant frykter at stjålne skattedata kan bidra til økt kriminalitet.

Frykter misbruk av stjålne skattedata

Stortings-representant frykter at stjålne skattedata kan bidra til økt kriminalitet.

En tidligere bankansatt i Liechtensteins LGT Goroup mistet riktignok jobben da han lastet ned bankens kundeinformasjon på disk, men klarte likevel å selge opplysningene for drøye 30 millioner kroner til tyske skattemyndigheter.

Tyskland har uttalt at de vil dele den elektroniske informasjonen om skattebedragerie via hemmelige bankkontoer i Liechtenstein med andre land der enkeltpersoner har vært involvert.

Den tyske avisen Handelsblatt skriver at norske myndigheter skal ha uttrykt interesse for å sjekke om det er norske skatteytere på listen over hemmelige kontoopplysninger.

    Les også:

Nå frykter stortingsrepresentant Jørund H. Rytman av kjøp av stjålne bankopplysninger oppfordrer til informasjonstyveri, skriver Finansavisen.

Også Storbritannias kemnere har betalt for tyvegodset og planlegger å gjennomføre undersøkelser knyttet til mulige skatteunndragelser.

Rytman sier til Finansavisen at det er umoralsk å betale for stjålet informasjon. Det oppfordrer indirekte til at ansatte er utro. Det kan til og med føre til at enkelte forbrytere går inn i bedrifter og privatboliger for å stjele sensitive, skatterelaterte opplysninger, mener han.

Ekspedisjonssjef Thorbjørn Gjølstad i Finansdepartementet sier til Aftenposten at man ikke kan utelukke at norske skattemyndigheter kan komme til å benytte seg av disse opplysningene.

Til toppen