Frykter nedrykk for tysk dataindustri

Mangel på fagfolk kan føre til at Tyskland rykker ned i den internasjonale dataindustriens andredivisjon. India er favoritt til å vinne verdensmesterskapet i programvareproduksjon, sier analytikere.

USA og Kina ligger på plassene bak India, ble det sagt mandag, dagen før åpningen av den årlige gigantmessen CeBIT i den tyske byen Hannover. CeBIT er verdens største datamesse og besøkes hvert år av over 400.000 mennesker.

Willi Fuchs i den tyske ingeniørorganisasjonen VDI sier at 30.000 stillinger for ingeniører og programmerere nå står ubesatt i Tyskland.

- Vi må stanse denne utviklingen, ellers blir det nedrykk, framholdt han mandag.

Tyskerne må selv ta skylden for at det er gått slik, tilføyde Fuchs. Manglende satsning på teknologiske fag i skolen og svakt engasjement for videreutdanning i næringslivet har bidratt til problemene, sa han.

VDI ønsker dessuten at politikerne skal lempe på de tyske innvandringslovene, slik at høyt kvalifisert arbeidskraft trekkes til Tyskland. Hvis det ikke blir gjort, vil tysk industri i stedet flytte produksjonen utenlands, sa Willi Fuchs. (©NTB)

Til toppen