JUSS OG SAMFUNN

Frykter nettangrep etter PST-tabbe

Janne Kristiansens uttalelser kan få konsekvenser.

Janne Kristiansen gikk på dagen etter at hun plumpet uti med graderte opplysningen i en åpen høring. Nå fryktes det at uttalelsene kan få konsekvenser.
Janne Kristiansen gikk på dagen etter at hun plumpet uti med graderte opplysningen i en åpen høring. Nå fryktes det at uttalelsene kan få konsekvenser. Bilde: Ingar Sørensen / PST
20. jan. 2012 - 09:50

Oslo (NTB): Norske bedrifter kan bli utsatt for hackere etter Janne Kristiansens uttalelser i Stortinget. Næringslivets Sikkerhetsråd (NSR) frykter at både bedrifter og offentlige etater kan bli angrepet.

Faren for angrep gjelder ikke bare de som har virksomhet i Pakistan.

– Vi ber norsk næringsliv være klar over økt hackervirksomhet. Det kan være snakk om å endre hjemmesidene eller sørge for at sidene rett og slett ligger nede og er umulige å bruke, sier direktør Erland Løkken i NSR til Vårt Land.

Når hjemmesiden endres, legger angriperen gjerne inn egen informasjon eller et politisk budskap.

For to år siden døde en tyrkisk kvinne på Tøyen i Oslo, og familien mente ambulansen ikke hadde kommet i tide. Saken skapte overskrifter i Tyrkia, og mange norske nettsteder opplevde dataangrep.

– Blant annet la hackere ut et bilde av en gris malt som et norsk flagg på en nettside, påpeker Løkken.

Tore Orderløkken i Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS) advarer mot hackerangrep mot norske bedrifter med interesser i Pakistan.

– Vi har tidligere sett at ytringer og hendelser i Norge setter nordmenn i miskreditt i andre land. Dataangrep handler ikke lenger bare om å få tak i informasjon og penger, men også å fremme et politisk budskap, sier NorSIS-sjefen. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.