JUSS OG SAMFUNN

Frykter ny IT-sprekk i Nav

Stor risiko, ifølge Riksrevisjonen.

16. okt. 2014 - 11:19

Uegnede datasystemer hindrer Nav i å utføre oppgavene sine effektivt, advarer Riksrevisjonen. Over 720 millioner kroner er brukt på modernisering av systemene så langt.

Det omfattende arbeidet med å fornye Navs datasystemer er blitt kritisert også flere ganger tidligere. De første planene for moderniseringen måtte skrinlegges, men Riksrevisjonen frykter at det kan bli vanskelig å gjennomføre også de nye planene.

    Les også:

– Riksrevisjonen konstaterer at det er satt høye ambisjoner for moderniseringsarbeidet, og at det er stor risiko for at det ikke blir gjennomført med forventede resultater, heter det i Riksrevisjonens årsrapport for 2013.

IT-løsningene som brukes i dag, vil i lang tid framover kunne hindre Nav i å løse sine primæroppgave på en effektiv måte, heter det i rapporten. Risikoen for feil i beregning og utbetaling av pensjoner, er høy. I tillegg mener Riksrevisjonen at flere av dagens IT-systemer strider med loven om behandling om personopplysninger.

Moderniseringen av IT-systemene hadde opprinnelig en kostnadsramme på 3,3 milliarder kroner. Så langt er 723,9 millioner kroner brukt, og det er ikke kjent hvilke konsekvenser omorganiseringen av arbeidet vil få for de totale kostnadene. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.