KARRIERE

Frykter pågående kutt i IBM

Rapporter til en fagforening tyder på at 1500 har hittil fått beskjed om at jobben er borte.

2. mars 2010 - 10:46

Det siste døgnet har en mengde rapporter om pågående kutt i ulike IBM-avdelinger i USA, strømmet inn til fagforening Alliance@IBM, som organiserer en liten brøkdel av konsernets amerikanske ansatte, og som fortsatt kjemper for anerkjennelse som forhandlingspartner.

Fra 400 i går kveld, er det nå dokumentert at i overkant av 1500 IBM-ansatte i USA har fått beskjed om at jobben er borte. Tallet må tolkes som et minimumsanslag, siden det er usannsynlig at den lille fagforening skulle få tilsendt rapporter om absolutt alle nedlagte arbeidsplasser.

IBM har så vidt i underkant av 400 000 ansatte verden over. Staben i USA ble redusert fra 115 000 til 105 000 i løpet av 2009. Selskapet har en uttalt politikk på å overføre arbeidsplasser til lavkostland.

Uttalelser innhentet av Bloomberg News blant anonyme kilder nær IBM går ut på at kuttene vil bli «langt lavere» enn dem som ble gjennomført i 2009.

IBM har nektet å avgi andre kommentarer enn den offisielle forklaringen på at «vi må stadig fornye vår kompetanse og struktur for å møte våre kunders endrede behov».

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.