Frykter svake Intel-tall

Intel advarte i slutten av mai om lavere inntekter enn forventet. Når resultatet legges fram i dag vil dette bli bekreftet, tror analytikerne.

Intel advarte i slutten av mai om lavere inntekter enn forventet. Når resultatet legges fram i dag vil dette bli bekreftet, tror analytikerne.

Intel har sagt at omsetningen i andre kvartal vil synke med mellom fem og ti prosent fra første kvartals USD 6,45 milliarder. Intel har tidligere sagt at omsetningen vil øke i forhold til forrige kvartal. Intel har økt salget, men ikke nok.

Dette spår New York Times blir resultatet når tallene fra andre kvartal legges fram idag amerikansk tid. IBES International har spurt 30 analytikere om hvor stor inntjeningen til Intel vil bli. I gjennomsnitt tror de at Intel vil tjene USD 1,79 per aksje.

Spekulanter tror at årets PC-salg vil komme under tidligere estimat om en økning på 7 prosent til 20 prosent. Grunnlaget for denne vurderingen er at Intel ikke har bestemt seg for om de skal kutte prisene både i juli og november, eller bare i juli. Intel har uttalt at salget av PCer i Europa har vært mye lavere enn antatt. I tillegg vil Intel få store problemer med å dekke det fremtidige behovet for deres nye Pentium II-prosessorer. Intel hadde planer om kutte prisene med nesten 60 prosent.

Advanced Micro Devices Inc. og Cyrix Corp. er Intels hovedkonkurrenter. De selger brikkene billigere enn Intel, ofte så mye som 50 prosent. Likevel har de ikke tatt mye av Intels markedsandel på 85-90 prosent. Analytiker Dan Niles hos Robertson, Stephens & Co. sier at det absolutt er plass for disse i lavendemarkedet nå når disse også har laget egne MMX-løsninger.

- Dette året har dataverdenen gått over til MMX-tekologi og og ingen vil ha de gamle, klassiske Pentiumene. Dette gir andre brikkeprodusenter en sjanse til å ta noen snarveier, sier Dan Scovel i Fahnestock & Co.

Til toppen