Frykter utsatt UMTS-tildeling

Både eksisterende og potensielle mobilaktører frykter at fredagens regjeringsskifte kan føre til at utlysningen av de nye UMTS-mobillisensene blir utsatt.

Både eksisterende og potensielle mobilaktører frykter at fredagens regjeringsskifte kan føre til at utlysningen av de nye UMTS-mobillisensene blir utsatt.

Fungerende ekspedisjonssjef i Samferdselsdepartementets Post- og teleavdeling, Bjørn Seeberg sier til digi.no at det blir opp til den nye politiske ledelsen hvordan de sakene som er på vei til Stortinget skal behandles, noe som kan bety forsinkelser i behandlingen av sakene.

Blant de sakene som kan redigeres av den nye politiske ledelsen er meldingen om innføring av tredje generasjons mobilnett, UMTS.

Eksisterende og potensielle mobilaktører frykten at utlysningen av mobillisensene blir forsinket på grunn av senere, politiske behandling.

I en ellers så konkurrerende bransje er meningen nemlig temmelig unison når det gjelder utlysnings og tildelingstidspunktet for de nye UMTS-lisensene. Alle ønsker at tildelingen bør skje så raskt som overhodet mulig.

Tidligere administrerende direktør i Telenor Mobil, Stig Herbern, fryktet for en tid tilbake at Norge kunne bli akterutseilt som mobilnasjon om tildelingen av lisensene dro ut i tid. Derfor anbefalte han i november i fjor at de fire UMTS-lisensene burde være fordelt før sommeren om Norge skulle henge med.

I beste fall kan utdelingen følge planen og bli gjennomført før sommeren, og med tildeling i løpet av høsten.

Rådgiver i Tele 2 Norge, Morten Neeb, representerer et selskap som er interessert i å søke på en av de fire nye mobillisensene, og nå frykter Neeb at tildelingen blir utsatt.

- Jeg tok dette opp med Samferdselsdepartementet så sent som i går, og hvis den nye ledelsen i departementet endrer meldingen, kan det føre til forsinkelser. Jeg forventer en utsettelse, men håper ikke at det skjer. En forsinkelse nå vil nemlig føre til at vi blir hengende etter andre markeder som er kommet lengere enn oss i planleggingen.

Fungerende informasjonsdirektør i Telenor Mobil, Jo Heldaas, sier til digi.no at selskapet ikke håper på ytterligere forsinkelser, noe som i så fall ville være sterkt beklagelig. - Vi mener det haster med tildelingene.

Informasjonsdirektør i NetCom, Per Bjørkum mener det ikke er noen grunn til å frykte noen utsetting, så lenge Arbeiderpartiet har stilt seg bak det meste i Stortingsmeldingen om neste generasjon mobiltelefoni.

- Jeg ser ingen uenighet her og ingen grunner til å tro at prosessen blir forsinket, sier han, og legger til;- heller ikke jeg håper det.

Til toppen