«Fryser» koden til Chrome 6

Dette er nytt i neste versjon, og funksjonene som glapp.

«Fryser» koden til Chrome 6

Dette er nytt i neste versjon, og funksjonene som glapp.

Googles nettleser har gitt konkurrentene noe å bryne seg på siden lanseringen av første utgave sent i 2008.

Hyppige utgivelser og rask innovasjonstakt har gitt resultater. Chrome er nå den tredje mest brukte nettleseren i verden med 7,24 prosent av brukerne, ifølge tall fra Net Applications.

Utviklingen av den kommende versjon 6 av Chrome har nå nådd det såkalte kodefrys-stadiet («code freeze»).

Det betyr at ingen flere nye funksjoner introduseres før endelig utgivelse. Frem til da blir tiden brukt på feilretting og finpolering.

* Synkronisering er blant de viktigste forbedringene i Chrome 6. Nettleseren støtter fra før overføring av bokmerker, innstillinger, temaer og lignende. Nå blir det mulig å overføre også nettleserutvidelser (plugins) og surfehistorikk. Det gjør prosessen med å flytte mellom ulike datamaskiner enda enklere.

* De to menyknappene (innstillinger for gjeldende side og alternativer for selve nettleseren) blir nå samlet på ett og samme sted.

* Det er gjort ytelsesforbedringer ved opptegning av bilder, samt SVG-basert grafikk.

En rekke funksjoner som etter planen skulle være med, er blitt utsatt til neste milepæl, altså versjon 7 av Chrome. Ifølge Cnet er dette noe av funksjonaliteten som denne gangen glapp:

* Forhåndsvisning av utskrifter. En funksjon som lenge har vært standard i konkurrentenes nettlesere.

* Støtte for fullskjerm-modus ved avspilling av HTML5 video. Det gjenstår visst mye arbeid før dette er på plass. Inntil videre må brukerne altså smøre seg med tålmodighet, se filmsnutter i nettleseren (eller bruke Flash i stedet).

* Vertikale faner.

Kilde:
Cnet

    Les også:

Til toppen